Elmalı Pay


MALZEMELER
Hamuru için;
1 çay bardağı tatlı yoğurt (susuz kısmından)
250 gr yumuşak margarin
3 su bardağı un
1 çay kaşığı kabartma tozu

İç harcı için;
4 adet orta boy tatlı elma
4 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın

HAZIRLANIŞI
Hamur için derin bir kapta; susuz tatlı yoğurt, oda sıcaklığında yumuşamış margarini karıştırın. unla karıştırdığınız kabartma tozunu azar azar ilave ederek yoğurun. Kulak memesi yumuşaklığındaki hamurdan 1 yumurta büyüklüğünde parça ayırın. Sonra da iyice yağlanmış, 25-28 cm çapındaki kalıba büyük parça hamuru bastırarak ve kenarlarını da 2 parmak yükselterek yerleştirin. öte yandan elmaları soyup, bir oyacakla çekirdeklerini çıkarın ve yarım ay şeklinde incecik dilimleyin. Üzerine toz şeker ve tarçını ekleyip, karıştırın. sonra da bu elmalı harcı hamurun üstüne yerleştirin.

Şimdi ayırdığınız yumurta büyüklüğündeki hamurdan ceviz kadar parçalar koparıp, tezgahın üzerinde yuvarlayıp, şeritler haline getirin. Elmalı harcın üzerine bu hamur şeritlerini desen vererek yerleştirin. bir taraftan da 175 dereceye ayarlı fırını önce 10 dakika ısıtın. Elmalı payı bu fırında en az 40 dakika, üzeri sarı kahverengi oluncaya kadar pişirin. Fırından çıkarıp, ılık ye da soğuk olarak dilimleyin. Üzerine hazır krema ye da dondurma koyarak ikram edebilirsiniz.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Elmalı Pay (6 Kişilik)


MALZEMELER
Hamuru için:
225gr. un
100 gr. margarin
1 çorba kaşığı toz şeker
Soğuksu
Tuz
İçi İçin:
4 adet elma
1 çorba kaşığı limon suyu
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tarçın
Üstü İçin:
50 gr. un
50 gr. kahverengi şeker
50 gr. tereyağı
50 gr. fındık, fıstık, ceviz, badem karışımı


HAZIRLANIŞI
Unu bir kaba koyun. Küp şeklinde doğranmış margarini ekleyin. Parmaklarınızın ucuyla hafifçe yoğurun. Tuz ve şekeri ilave edin. Hamuru arada bir biraz soğuk su ekleyerek bıçak yardımıyla karıştırın. Hamuru 1 cm kalınlığında açtıktan sonra yağlanmış tart kalıbına yerleştirin. 180 derece ısıtılmış fırında 10 dakika pişirip soğumaya bırakın.
İçini hazırlamak için, elmaları soyup irice kıydıktan sonra lime suyu ekleyip elmalar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 1 dakika pişirin. Unu, şekeri ve tarçını ekleyip karıştırın.
Üstünün hamuru için, un, şeker ve tereyağını karıştırıp yoğurun. İnce kıydığınız kuru yemişleri ekleyin. Pay hamurunun üzerine elmalı içi yayın. Üzerine hazırladığınız kuru yemişli karışımı serpin, 160 derece ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin.
Elmalı payı, yanında vanilyal dondurmayla servis yapın.

Kategori: Kekler - Pastalar.

Yukarı Git »

Elmalı peynirli toplar


MALZEMELER
1 su bardağı Amerikan Pirinci
2 adet büyük yeşil elma
2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
3-4 yaprak ince kıyılmış marul
1 adet limonun suyu
1 yemek kaşığı soya yağı
50 gr. fıstık içi
1 paket mısır cipsi
2 şeker kaşığı yenibahar
Yeteri kadar ince tuz

HAZIRLANIŞI
İlk olarak pirinci diriliğini kaybetmeyecek şekilde haşlayın. Bir kasenin içinde kabuklarını soyup rendelediğiniz elma, rendelenmiş kaşar peyniri, 1 limonun suyu, 1 çay bardağı kadar fıstık içi, 1 yemek kaşığı soya yağı, yenibahar ve tuzunu ekleyip iyice harmanlayın. Bu harçtan küçük köfte şeklinde parçalar hazırlayın. Servis tabağının orta kısmına marul yapraklarını yaydırın. Elma toplarını marul yapraklarının üzerine alıp mısır cipsleriyle beraber servis yapabilirsiniz.

Kategori: Mezeler - Ordövrler.

Yukarı Git »

Elmalı pirinç çorbası


MALZEMELER
2 çay bardağı Amerikan Pirinci (haşlanmış)
2 büyük elma rendesi
3 yemek kaşığı soya yağı
2 yemek kaşığı
Dereotu ve maydanoz (kıyılmış)
1 çaykaşığı kırmızı biber
Tuz

HAZIRLANIŞI
Üç bardak kaynamış suyun içine elma rendelerini, haşlanmış pirinci ve tuzunu ilave edin. Bir taşım kaynattıktan sonra bir tabağa alın. Bir tavada kırmızı biberi yağda hafifçe yakın ve çorbanın üzerinde gezdirin, dereotu ve maydanozla süsleyip servis yapın.

Kategori: Çorbalar.

Yukarı Git »

Elmalı Sosyete


MALZEMELER
10 adet ufak boy ekşi elma
1 bardak dövülmüş ceviz
4 yemek kaşığı kuş üzümü
2 tatlı kaşığı tarçın
2 yemek kaşığı pudra şekeri

Hamur İçin;
250 gr. margarin
1 bardak şeker
3 adet yumurta
10 yemek kaşığı süt
2,5 bardak un
1 çay kaşığı karbonat
1 tutam tuz
2 yemek kaşığı galeta unu

HAZIRLANIŞI
Elmaları soyup, içlerini oyun. Dövülmüş ceviz, kuş üzümü ve tarçını karıştırın. Elmaların içini doldurun. Bir tencereye 2 bardak su koyun. Elmaları 10 dakika haşlayın. Kenarda bekletin.
Kelepçeli bir kalıba galeta ununu dökün. Elmaları dizin.
Margarini eritin. Şekerle yumurtayı karıştırıp, sütü ve unu ekleyin. Tuzunu atın. Karbonatı ilave edin. Koyuca bir hamur elde edin. Elmaların üzerine ekleyin.
175 derecedeki fırında, 35 dakika pişirin. Pudra şekeriyle süsleyerek, servis yapın.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [18/41] Önceki 16 17 18 19 20 Sonraki