[Değiştir]
MALZEMELER
10 adet ufak boy ekşi elma
1 bardak dövülmüş ceviz
4 yemek kaşığı kuş üzümü
2 tatlı kaşığı tarçın
2 yemek kaşığı pudra şekeri
Hamur İçin;
250 gr. margarin
1 bardak şeker
3 adet yumurta
10 yemek kaşığı süt
2,5 bardak un
1 çay kaşığı karbonat
1 tutam tuz
2 yemek kaşığı galeta unu
HAZIRLANIŞI
Elmaları soyup, içlerini oyun. Dövülmüş ceviz, kuş üzümü ve tarçını karıştırın. Elmaların içini doldurun. Bir tencereye 2 bardak su koyun. Elmaları 10 dakika haşlayın. Kenarda bekletin.
Kelepçeli bir kalıba galeta ununu dökün. Elmaları dizin.
Margarini eritin. Şekerle yumurtayı karıştırıp, sütü ve unu ekleyin. Tuzunu atın. Karbonatı ilave edin. Koyuca bir hamur elde edin. Elmaların üzerine ekleyin.
175 derecedeki fırında, 35 dakika pişirin. Pudra şekeriyle süsleyerek, servis yapın.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »