MALZEMELER
2 paket vanilyalı dondurma
1 paket krem şanti
2 su bardağı çilek
1 su bardağı süt
2 yemek kaşığı pudra şekeri
Krebi için:
1 su bardağı un
3 adet yumurta
1 yemek kaşığı zeytinyağ
2 yemek kaşığı tereyağ
1 su bardağı süt
1 tutam tuz
HAZIRLANIŞI
1 bardak çileği ve pudra şekerini mikserde çırpıp bekletin.
Kalan çileği de süt ve krem şantiyle mikserde çırpıp bekletin.
Vanilyalı dondurmayı çırpın, bekletin.
Yumurta, süt, zeytinyağ, tuz ve unu mikserde çırpıp krep hamuru hazırlayın. Yağsız tavada 6 adet krep yapın. Krepler soğuduktan sonra pembe krem şantiyi koyup rulo şeklinde sarın. Ruloları 1 parmak kalınlığında enlemesine kesin.
Çukur bir cam kasenin dibine ve kenarlarına margarin sürün. Kestiğiniz krepleri kasenin ortasından başlayarak tabağa döşeyin. İçine dondurmayı dökün. Buzdolabında bir gece bekletin. Servis yapmadan önce düz bir servis tabağına ters çevirip koymalısınız.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
bisküvi
125 gr toz şeker
badem , frınlanmış
1 paket krem şanti
1 adet limonun suyu
5 adet yumurta sarısı
3 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi
HAZIRLANIŞI
Beş adet yumurta sarısını ve şekeri mikserle çırpın, içine limon suyu ve limon kabuğunu katın. Krem şanti çırpıp, tahta kaşıkla iyice karıştırın. Bir tart kalıbına bisküvileri döşeyip, hazırladığınız karışımı üzerine dökün. Üstüne fırınlanmış badem serpip, bir süre buzlukta bekletin.
Kategori: Hamur İşleri.
Yukarı Git »
MALZEMELER
35 adet bisküvi
3 yemek kaşığı margarin
1 paket vanilyalı dondurma
1 yemek kaşığı badem
1 yemek kaşığı kakao
1 tatlı kaşığı tarçın
HAZIRLANIŞI
Bisküvileri blenderda toz haline gelene kadar ezin. Eritilmiş margarin, bisküvi ve tarçını 2-3 dakika kavurup ateşi söndürün. Karışımı yoğurma kabına alın ve iyici yoğurarak hamur haline getirin. Yağlanmış tart kalıbına kenarlarını yükselterek hamuru yayın. Buzdolabına koyup soğumasını beklerken dondurmayı çırpın. 1 kahve fincanı kadarını ayırıp kalanı tartın üstüne dökün. Ayırdığınız dondurmaya 1 kaşık kakao ve 2 yemek kaşığı su ilave edip mikserde 3 dakika süreyle çırpın. Bu karışımı tartın üstüne dökün. Çatalın ucuyla çizgiler çekerek kakaolu karışım ile altta kalan dondurmanın birbirine karışmasını sağlayın. Buzdolabında 3 saat bekletin. Üstünü bademle süsleyip servis yapın.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
2 su bardağı Amerikan Pirinci ve tavuk sosu ile hazırlanmış pilav
1 adet küçük boy balkabağı
1 çorba kaşığı yumuşak margarin
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı tarçın
1 su bardağı şekersiz elma suyu
1/2 su bardağı ince doğranmış kereviz
1/2 su bardağı kavrulmuş fıstık
1/4 su bardağı esmer şeker
1/2 şeker kaşığı soğan tozu
1/2 şeker kaşığı zencefil
4 adet küçük boy kabukları soyulmuş elma
HAZIRLANIŞI
Balkabağını ortadan ikiye bölüp fırın kabına koyun. 350 derece ısıtılmış fırında 30 dakika kadar pişirin. Kabağı ters çevirip bir fırça yardımı ile yağlayın. Üzerine tuz ve tarçını serpiştirin. Bir kabın içinde pilav, elma suyu, kereviz, fıstık, esmer şeker, soğan tozu ve zencefili iyice harmanlayın. Bu harçtan kabakların içine doldurup 20 dakika kadar daha fırınlayın. Üzerini elma ile süsleyerek servis yapabilirsiniz.
(4 kişilik)
Her servis 438 kalori, 7 gr protein, 14 gr yağ, 79 gr karbonhidrat, 5 gr doğal lif, 8 miligram kolesterol ve 536 miligram sodyum içerir.
Kategori: Tatlılar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1 adet yumurta
1,5 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı pirinç
3 su bardağı yoğurt
6 su bardağı su
1 bardak haşlanmış nohut
1/2 demet ispanak
1/2 demet nane
1/2 demet dereotu
tuz
HAZIRLANIŞI
Yumurtayı, unu, pirinci, yoğurdu bir tencerede iyice karıştırınız ve üzerine yavaş yavaş tüm suyu ilave ediniz,(yoğurtun koyu ayran kıvamına gelmesi gerekiyor), sonra normal ateşte elinizi bırakmadan tahta kaşıkla kaynayıncaya kadar karıştırınız. Kaynadıktan sonra ateşini kısınız, tam haşlanmış nohutunuzu ve tuzunuzu ekleyiniz ve pismeye bırakınız. Pirinci piştikten sonra ince kıyılmış yeşillikleri ilave edip bir taşım daha kaynatınız.
Kategori: Çorbalar.
Yukarı Git »