Dondurmalı Şarlot

[Değiştir]

MALZEMELER
2 paket vanilyalı dondurma
1 paket krem şanti
2 su bardağı çilek
1 su bardağı süt
2 yemek kaşığı pudra şekeri

Krebi için:
1 su bardağı un
3 adet yumurta
1 yemek kaşığı zeytinyağ
2 yemek kaşığı tereyağ
1 su bardağı süt
1 tutam tuz

HAZIRLANIŞI
1 bardak çileği ve pudra şekerini mikserde çırpıp bekletin.
Kalan çileği de süt ve krem şantiyle mikserde çırpıp bekletin.
Vanilyalı dondurmayı çırpın, bekletin.
Yumurta, süt, zeytinyağ, tuz ve unu mikserde çırpıp krep hamuru hazırlayın. Yağsız tavada 6 adet krep yapın. Krepler soğuduktan sonra pembe krem şantiyi koyup rulo şeklinde sarın. Ruloları 1 parmak kalınlığında enlemesine kesin.
Çukur bir cam kasenin dibine ve kenarlarına margarin sürün. Kestiğiniz krepleri kasenin ortasından başlayarak tabağa döşeyin. İçine dondurmayı dökün. Buzdolabında bir gece bekletin. Servis yapmadan önce düz bir servis tabağına ters çevirip koymalısınız.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »