Dilber Dudağı Böreği


MALZEMELER
3 adet yumurta
1 bardak yoğurt
1 bardak su
3 yemek kaşığı tereyağı
1 çay bardağı sıvıyağı
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı tuz
2 bardak beyaz peynir
1 demet dereotu
Alabildiği kadar un

HAZIRLANIŞI
Hamur yoğurma kabına 3 yumurtayı kırın. 1 tanesinin beyazını ayırın. Ve diğer malzemeleri de ekleyin. Unu yavaş yavaş ilave edin ve yumuşak bir hamur tutup, bekletin.
Yapılan hamuru 20 eşit parçaya bölün. 20 adet bezeyi pasta tabağı büyüklüğünde açın. 10 tanesini üst üste koyun ve büyük bir yufka haline getirin. Bezeleri açarken nişasta kullanın.
Su bardağıyla bastırarak, yufkadan yuvarlaklar kesin. Yuvarlakların ortasına bir tatlı kaşığı peynirli içten koyun. Yuvarlak hamuru D şekline getirip, kenarlarını bastırın. Uç kısımları açık kalsın.
Yağlanmış tepsiye börekleri diz üzerine tereyağı sürün. 175 derecelik fırında üzeri pembeleşene kadar pişirin.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Dilek Kurabiyesi


MALZEMELER
1 Adet Yumurta
1 Su Bardağı Pudra Şekeri
1 Paket Yumuşatılmış Margarin
1 Paket Kabartma tozu
Alabildiğince Un
4 Tatlı Kaşığı Kakao


HAZIRLANIŞI
1 adet yumurtayı,1 su bardağı pudra şekerini,1 paket yumuşatılmış margarini,1 paket kabartma tozunu ve bu malzemenin alacağı kadar unu ekleyin.Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene dek yoğurun.
Hamuru iki eşit parçaya ayırın.Parçalardan birine 4 tatlı kaşığı kakao ekleyin.Kakao,hamurunun her yerine gelecek şekilde iyice yoğurun.Hamurdan küçük top elinize alıp,yuvarlayın.Yağlanmış tepsiye dizin.185 dereceli fırında renkleri değişene dek pişirip,servis yapın.

Kategori: Bisküviler - Kurabiyeler.

Yukarı Git »

Dilli Kanepe


MALZEMELER
10 dilim francala ekmeği
1 tatlı kaşığı hardal
20 adet yeşil zeytin
10 dilim füme dil
2 adet kornişon
60 gr tereyağ

HAZIRLANIŞI
Tereyağını ezip macun kıvamına getirin, hardalı da ilave edip iyice karıştırın. Ekmek dilimlerinin sert kenarlarını kesip çıkarın ve dört eşit parçaya bölün, karşımı üzerlerine sürün. Füme dili ekmek dilimlerinin büyüklüklerine uygun olacak şekilde kesin ve her bir dilimin üzerine yerleştirin. Zeytinleri keskin bir bıçak yardımıyla halka halka doğrayın ve zeytin halkalarını kanapelerin üzerine dizin. Kornişonları ise boylamasına ince ince kesin, zeytin halkaların arasına yerleştirip, servis yapın.

Kategori: Sandviç - Kanepeler.

Yukarı Git »

Dilli Sandviç


MALZEMELER
Kepek ekmek
Mayonez
Hardal
Dil peyniri
Dil füme
Domates
Marul yaprağı


HAZIRLANIŞI
Ufak kepek ekmeğinin içine hardal ve mayonezi sürün. Dil peynirlerini uzun uzun kesin. Uçları dışarı çıkacak şekilde koyun. Dil fümeleri, domates dilimlerini ve marul yapraklarını yerleştirin.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Dionysos (1 Kişilik


MALZEMELER
3 cl Votka
10 cl sek beyaz şarap
l çay kaşığı şeker şurubu
Süslemek için: Limon, üzüm


HAZIRLANIŞI
Votka, beyaz şarap ve şeker şurubunu karıştırma kabına doldurun, iyice karıştırdıktan sonra geniş ağızlı şarap bardağına alın. Limon dilimi ve üzümle süsleyip, soğuk olarak servis yapın.

Kategori: İçki - İçecekler.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [12/26] Önceki 10 11 12 13 14 Sonraki