Dilber Dudağı Böreği

[Değiştir]

MALZEMELER
3 adet yumurta
1 bardak yoğurt
1 bardak su
3 yemek kaşığı tereyağı
1 çay bardağı sıvıyağı
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı tuz
2 bardak beyaz peynir
1 demet dereotu
Alabildiği kadar un

HAZIRLANIŞI
Hamur yoğurma kabına 3 yumurtayı kırın. 1 tanesinin beyazını ayırın. Ve diğer malzemeleri de ekleyin. Unu yavaş yavaş ilave edin ve yumuşak bir hamur tutup, bekletin.
Yapılan hamuru 20 eşit parçaya bölün. 20 adet bezeyi pasta tabağı büyüklüğünde açın. 10 tanesini üst üste koyun ve büyük bir yufka haline getirin. Bezeleri açarken nişasta kullanın.
Su bardağıyla bastırarak, yufkadan yuvarlaklar kesin. Yuvarlakların ortasına bir tatlı kaşığı peynirli içten koyun. Yuvarlak hamuru D şekline getirip, kenarlarını bastırın. Uç kısımları açık kalsın.
Yağlanmış tepsiye börekleri diz üzerine tereyağı sürün. 175 derecelik fırında üzeri pembeleşene kadar pişirin.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »