MALZEMELER
3 su bardağı lor peyniri
2 parça dil peyniri
1 su bardağı hazır çiğ krema (marketlerde satılır)
10 adet milföy hamuru
1 yumurtanın sarısı
1 yemek kaşığı çöreotu
HAZIRLANIŞI
Milföy hamurlarını yumuşaması için buzluktan çıkarın. Tezgaha un serin. 6 tanesini yan yana sıralayın. Merdane yardımıyla milföy hamurunu açın. Tart kalıbını yağlayıp hamuru yükselterek yerleştirin. Kenar kısımlarını kesin.
Dil peynirini tel tel yapıp lor peyniri ve kremayla karıştırın. Tartın içine hazırladığınız karışımı koyun. Kalan 4 milföy hamurunu da açıp tartın üstüne yerleştirin. Kenarından hafifçe bastırın. Üstüne yumurta sarısı sürüp çöreotuyla süsleyin. 175 derecelik fırında 20 dakika pişirin.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1 kg Dilbalığı Filetosu
250 gr Somon Filetosu
1 Bağ Pazı
1 Havuç
1 Kabak
1 Patates
3 Limon Suyu
Tuz, Karabiber
Fesleğenli Sos İçin:
1 Demet Taze Fesleğen
2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
2 Yeşil Soğan
2 Diş Sarmısak
1 Dal Maydanoz
1 Kahve Fincanı Su
Tuz, Karabiber
HAZIRLANIŞI
Dilbalığı filetolarının yarısını yağlı kağıdın üzerine dizin.
Pazı yapraklarını kaynar suya atıp 1 dakika beklettikten sonra çıkarın. Damarlarını temizleyip dil balığı filetolarının üzerine dizin. Tuz, karabiber ve limon suyunu ekleyin. Diğer filotoları pazılı karışımın üzerine kapattıktan sonra yağlı kağıtla birlikte rulo haline getirin.
Alüminyum folyaya sıkıca sarıp 15 dakika buharda veya suda haşlayın.
Fesleğenli sosu hazırlamak için; bütün malzemeyi blenderden geçirin. Suyu ekleyip 10 dakika kaynatın. Fesleğen sosunu servis tabağına alın. Pişmiş balığı folyo ve yağlı kağıttan çıkarıp keskin bir bıçakla verevine dilimleyin. Sosun üzerine yerleştirin.
Kabak, havuç ve patatesleri şekilli keserek haşlayın. Balık rulolarının etrafına dekoratif şekilde yerleştirin. Sıcak olarak servis yapın.
Kategori: Deniz Ürünleri.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1 adet yumurta
3 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı sirke
Aldığı kadar un (kulak memesinden biraz daha sert olmalı)
İç harcı için;
3 su bardağı ince çekilmiş fındık veya ceviz içi
Şerbeti için;
3 su bardağı su
3 su bardağı tozşeker
Limon suyu
HAZIRLANIŞI
Öncelikle, su ve şekeri tencereye alıp kaynatın. Koyulaşınca birkaç damla limon suyu ekleyip, şerbeti ılınmaya bırakın.
1 yumurta, yoğurt ve 1 kaşık sirkeyi derin bir kaba alın. Üzerine un ekleyerek kulak memesi kıvamından biraz daha sert bir hamur yoğurun.
Hamuru 15 eşit parçaya (bezeye) ayırıp, yumurta büyüklüğünde bezeler yapın. Bezelerin üzerine 1-1,5 çay kaşığı kadar nişasta serperek baklava yufkası şeklinde ince ince açın. 15 yufkayı üstüste serip, su bardağının ağzıyla yuvarlaklar halinde kesin. Yufkadan yuvarlak parçalar çıkarın. Her bir yuvarlak parçanın üzerine ince çekilmiş fındık serpip, ikiye katlayın. Yağlanmış fırın tepsisine aralıksız D şeklinde katlanmış dilber dudaklarını dizin. Önceden ısıtılmış 175 dereceye ayarlı fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. Ilık şerbeti fırından çıkardığınız tatlının üzerine gezdirerek dökün, soğumaya bırakın. Tatlı şerbetini çekince üzerlerine yine fındık serpip, servise sunun.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
10 avuç un
10 yemek kaşığı erimiş tereyağı
2 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 çay kaşığı tuz
½ su bardağı ılık su
Nişasta, un (açmak için)
Şurubu için;
5 su bardağı şeker
5 su bardağı un
2-3 damla limon suyu
şekerle su iyice kaynatılarak üstüne limon suyu katılarak ılımaya bırakılır.
HAZIRLANIŞI
Derin bir karıştırma kabının içinde tüm malzeme iyice yoğrularak, 1 saat kadar dinlendirilir. 10 adet beze yapılır. Her bir beze un ve nişasta karışımı ile ince açılarak, arasına dövülmüş ceviz serpilerek 5 yufka üst üste konulur. Bardak ağzı ile kesilerek ikiye katlanır, tepsiye dizilir. Diğer 5 yufka da aynı işlemden geçirilir. Tepsideki hamurların üstüne kızgın zeytinyağı dökülerek kızgın fırında kızartılır. Soğuyunca üzerine ılık şerbet dökülür.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
2 Adet Yumurta
3 Çorba Kaşığı Yoğurt
1 Paket Margarin
1 Su Bardağı Zeytinyağı
1 Çay Kaşığı Karbonat
1 Kg Yakın Un
250 gr Ceviz
Sosu İçin:2,5 Su Bardağı Şeker
1/2 Limon
Bir Miktar Su
HAZIRLANIŞI
Bir paket margarini eritip suyunu çekmesini sağlayalım.Unu havuz gibi açarak içine zeytinyağı,margarin,yumurta,yoğurt ve karbonatı koyalım.Hamur haline getirelim.Hamur kulak memesi kıvamına gelene dek yoğuralım.
Daha sonra hamuru üçe bölüp,merdane ile açalım.Dövdüğümüz cevizleri hamurun üzerine yayıp rulo yapıp yuvarlayarak merdane ile tekrar açalım.Bardakla daire şeklinde keselim.Kestiğiniz parçaların iki ucunu birleştirelim.Yağlanmamış tepsiye dizip,fırına verelim.Çıkarttığımızda üzerine soğuk şerbet dökelim.
Şerbet İçin:2,5 su bardağı şekeri,üzerini bir parmak kadar geçen suyla kaynatalım.Kaynadıktan sonra 5 dk bekletip,yarım limonu içine sıkalım.Daha sonra dilber dudağının üzerine şerbeti dökelim.
Kategori: Tatlılar.
Yukarı Git »