[Değiştir]
MALZEMELER
10 avuç un
10 yemek kaşığı erimiş tereyağı
2 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 çay kaşığı tuz
½ su bardağı ılık su
Nişasta, un (açmak için)
Şurubu için;
5 su bardağı şeker
5 su bardağı un
2-3 damla limon suyu
şekerle su iyice kaynatılarak üstüne limon suyu katılarak ılımaya bırakılır.
HAZIRLANIŞI
Derin bir karıştırma kabının içinde tüm malzeme iyice yoğrularak, 1 saat kadar dinlendirilir. 10 adet beze yapılır. Her bir beze un ve nişasta karışımı ile ince açılarak, arasına dövülmüş ceviz serpilerek 5 yufka üst üste konulur. Bardak ağzı ile kesilerek ikiye katlanır, tepsiye dizilir. Diğer 5 yufka da aynı işlemden geçirilir. Tepsideki hamurların üstüne kızgın zeytinyağı dökülerek kızgın fırında kızartılır. Soğuyunca üzerine ılık şerbet dökülür.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »