Dilber Dudağı-2

[Değiştir]

MALZEMELER
10 avuç un
10 yemek kaşığı erimiş tereyağı
2 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 çay kaşığı tuz
½ su bardağı ılık su
Nişasta, un (açmak için)

Şurubu için;
5 su bardağı şeker
5 su bardağı un
2-3 damla limon suyu
şekerle su iyice kaynatılarak üstüne limon suyu katılarak ılımaya bırakılır.

HAZIRLANIŞI
Derin bir karıştırma kabının içinde tüm malzeme iyice yoğrularak, 1 saat kadar dinlendirilir. 10 adet beze yapılır. Her bir beze un ve nişasta karışımı ile ince açılarak, arasına dövülmüş ceviz serpilerek 5 yufka üst üste konulur. Bardak ağzı ile kesilerek ikiye katlanır, tepsiye dizilir. Diğer 5 yufka da aynı işlemden geçirilir. Tepsideki hamurların üstüne kızgın zeytinyağı dökülerek kızgın fırında kızartılır. Soğuyunca üzerine ılık şerbet dökülür.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »