Çubuk Sebzeli Sosis


MALZEMELER
8 adet sosis
1 adet kabak
1 adet sivri biber
2 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı margarin
1 tatlı kaşığı domates salçası
Karabiber
Tuz


HAZIRLANIŞI
Sosisleri önce boylamasına ikiye, sonra dörde bölün. Sosisler parmak şeklinde olmalı. Kabağı da aynı şekilde doğrayın. Sivri biberleri ve soğanı ise halka şeklinde doğrayın. Bütün malzemeyi büyük bir tavaya koyun. Margarini ilave edin. Tuz atıp su koymadan karıştırarak 10 dakika pişirin. Karabiber ve domates salçasını ilave edin. 5 dakika da salçayla birlikte pişirin. Yarım bardak su ilave edip 5 dakika sonra servise hazırlayın.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Çulama


MALZEMELER
2 su bardağı pirinç
1 litre tavuk suyu
150 gr margarin
tavuk ciğeri
1 adet tavuk
1 baş soğan
şam fıstık
1 kg yufka
yeni bahar
kuş üzümü
karabiber
tarçın
tuz

HAZIRLANIŞI
Bir tencereye bir baş soğan doğrayın, 2 çorba kaşığı margarin ile çevrin. Soğan hafif pembeleştiğinde fıstık ve pirinç ilave edip biraz daha kavurun. Daha sonra üzerine, doğranmış tavuk ciğeri, tuz, kuş üzümü, tarçın, karabiber, yeni bahar ve bir su bardağı su koyup, suyu çekilinceye dek pişirin.
Diğer bir kapta 250 gr margarini eritin. Üç yufkayı üst üste gelecek şekilde, aralarını yağlayıp, yağladığınız bir tepsiye serin. Hazırladığınız iç pilavı ve tavuğun göğüs etlerini didikleyip bunun üzerine döşeyin. Kalan iki yufkanın, aralarını yağlayıp, böreğin üzerine örtün ve kızgın fırına sürüp, pişirin. Piştikten sonra üzerine sıcak tavuk suyunu dökün ve 10-12 dakika daha fırında pişirip, sıcak olarak servis yapın.

Kategori: Hamur İşleri.

Yukarı Git »

Çullu Köfte


MALZEMELER
200 gr kıyma
2 su bardağı ince bulgur
1 adet büyük baş soğan
1 tutam maydanoz
1 tatlı kaşığı kimyon
1 adet yumurta
3 su bardağı su
Tuz
karabiber
kızartmak için yağ

HAZIRLANIŞI
Kıyma, bulgur, ince ince kıyılmış maydanoz, soğan, kimyon, karabiber ve tuzu geniş bir kaba alın.Elinizi sık sık ıslatarak bütün malzemeyi birbirine iyice karıştırın.Yoğurup sakız kıvamında bir malzeme elde edin.Bu malzemeden, köfte büyüklüğünde parçalar koparıp, avuç içinizde yuvarlayın ve şekil verin. Bir tencerede üç bardak suyu kaynatın. İçine tuz atın. Köfteleri yaklaşık 8 dakika kadar haşlayın.Daha sonra kevgirle alın.Bu arada yumurtanın içine bir çimdik tuz atıp, çırpın. Suyu iyice süzülünce, köfteleri yumurtaya bulayıp yağda kızartın.Sıcakken veya dilerseniz soğuk olarak servis yapın.

Kategori: Köfteler.

Yukarı Git »

Cup Cakes


MALZEMELER
150 gr. kekun
175 gr. süt
60 gr. bitter çikolata
125 gr. toz şeker
60 gr. yağ (eritilip, ılıtılmış)
Yarım çay kaşığı vanilya
1 adet büyük boy yumurta (çırpılmış)
Arzu ederseniz; 3-4 yemek kaşığı damla çikolata ya da çok ufak parçalara bölünmüş çikolata.

HAZIRLANIŞI
Öncelikle sütü bir kaba boşaltalım ve kaynayıncaya kadar ısıtalım. Sonra altını söndürelim. Öte yandan, çikolatayı ve toz şekeri bir kaba koyalım ve üzerine sıcak sütü boşaltalım. Sonra da bir kenarda bu karışımı soğumaya bırakalım. Başka bir kaba ise yağı, vanilyayı koyup tahta bir kaşıkla karıştıralım.
Bir taraftan yumurtayı ekleyelim. Şimdi de yukarıda hazırladığınız çikolata karışımını, elenmiş unu ve varsa çikolata parçalarını ilave edip, iyice karıştıralım. Küçük kek kalıplarına ya da küçük kağıt kek kalıplarının içine, bir parmak eksik kalacak şekilde dolduralım.
Daha önceden ısıtılmış 175 dereceye ayarlı fırına koyup, 15-18 dakika kadar pişirip çıkaralım ve soğutup servise sunalım.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [45/45] Önceki 43 44 45