[Değiştir]
MALZEMELER
150 gr. kekun
175 gr. süt
60 gr. bitter çikolata
125 gr. toz şeker
60 gr. yağ (eritilip, ılıtılmış)
Yarım çay kaşığı vanilya
1 adet büyük boy yumurta (çırpılmış)
Arzu ederseniz; 3-4 yemek kaşığı damla çikolata ya da çok ufak parçalara bölünmüş çikolata.
HAZIRLANIŞI
Öncelikle sütü bir kaba boşaltalım ve kaynayıncaya kadar ısıtalım. Sonra altını söndürelim. Öte yandan, çikolatayı ve toz şekeri bir kaba koyalım ve üzerine sıcak sütü boşaltalım. Sonra da bir kenarda bu karışımı soğumaya bırakalım. Başka bir kaba ise yağı, vanilyayı koyup tahta bir kaşıkla karıştıralım.
Bir taraftan yumurtayı ekleyelim. Şimdi de yukarıda hazırladığınız çikolata karışımını, elenmiş unu ve varsa çikolata parçalarını ilave edip, iyice karıştıralım. Küçük kek kalıplarına ya da küçük kağıt kek kalıplarının içine, bir parmak eksik kalacak şekilde dolduralım.
Daha önceden ısıtılmış 175 dereceye ayarlı fırına koyup, 15-18 dakika kadar pişirip çıkaralım ve soğutup servise sunalım.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »