Çiçek Enginar Salatası


MALZEMELER
4 adet çiçek enginar
5 adet çeri domates
Marul
Dereotu

HAZIRLANIŞI
Marulları ve domatesleri yıkayın.
Enginarları tabağa dizin. Kenarlarını domates ve marul yapraklarıyla süsleyin. Hazırladığınız sosu salatanın üzerine dökün.

SOSUN TARİFİ
Zeytinyağı, limon suyu ve tuzu karıştırarak sosu hazırlayın.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Çiçek Kereviz


MALZEMELER
3 adet kereviz
1 adet limonun suyu
4 adet havuç
1 adet kuru soğan
1 bardak zeytinyağı
1 yemek kaşığı un
4 adet kesme şeker
Tuz

HAZIRLANIŞI
Kerevizleri soyup, halka şeklinde doğrayın. Limonlu suda bekletin.
Havuçları soyup, bütün bırakın.
Soğanı zeytinyağında pembeleştirin. Unu atıp, çevirin. Kerevizleri, havuçları, şekeri ekleyin. Üzerini kapatacak kadar su koyup, pişirin.
Kerevizleri tencereden alıp, tabağa yerleştirin. Havuçların 3 tanesini blenderda püre yapın. Kerevizlerin üzerine yerleştirin. Kalan havuçla kenarlarını süsleyin. Ortasına dereotuyla süs yapın.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Çiftci Usulü Spagetti (4 Kişilik)


MALZEMELER
400 gr Spagetti
5 Sardalya
400 gr Küp Domates
1 Adet Soğan
80 gr ceviz İçi
4 Diş sarmısak
50 gr Çekirdekleri Çıkarılmış Siyah Zeytin
50 gr Rendelenmiş Parmesan Peyniri veya Eski Kaşar
Zeytinyağı , Tuz , Karabiber


HAZIRLANIŞI
Sardalyaları yıkayarak tuzunu alın ve şeritler halinde doğrayın. Soğanı ince kıyın ve 3 çorba kaşığı zeytinyağında öldürün. Küp domatesi ekleyip ağzını kapatın ve 10 dakika kadar kaynamaya bırakın.
Bu arada ceviz içleri ve sardalyalarla birlikte soyulmuş sarmısağı ince kıyın, ya da hepsini birlikte mikserden geçirin. Bu karışımı ve doğranmış zeytinleri domates sosuna ekleyin. Karıştırın, biraz karabiber atın, ağzını kapatıp kısık ateşte 7-8 dakika kadar pişmeye bırakın.
Spagettiyi tuzlu bol kaynar suda diriliğini kaybetmeyecek kadar haşladıktan sonra hazırladığınız sosu ekleyin. Eşit miktarda parmesan peyniri veya eski kaşar rendesini de üzerine serptikten sonra servis yapın.

Kategori: Hamur İşleri.

Yukarı Git »

Çiftlik Kebabı


MALZEMELER
1 kg kuzu eti
3 çorba kaşığı yağ
3 adet domates
maydanoz
soğan
dereotu
kekik
biber
tuz

HAZIRLANIŞI
Eti, halka halka doğradığınız soğan ile yağda kavrun ve biber ilave edin. Pişmesine yakın domates, maydanoz, dereotu, tuz, kekik katıp, kendi suyu ile pişiririn. Arzu ederseniz taze soğan da katabilirsiniz.

Kategori: Kebaplar.

Yukarı Git »

Çiftlik Omlet (4 Kişilik)


MALZEMELER
2 Orta Boy Patates
1 Demet Maydanoz
1 Demet Taze Soğan
4 Dilim Jambon (veya füme et, salam)
10 Yumurta
4 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
1 Çorba Kaşığı Tereyağı
Tuz , Karabiber


HAZIRLANIŞI
Patateslerin kabuklarını soyun. 5 dakika tuzlu suda bekleterek süzün ve ufak küpler halinde kesin. Maydanoz ve taze soğanların yeşil yapraklarını çok ince kıyın. Jambonu iri kibrit şeklinde doğrayın.
Tavada kızdırılmış sıvıyağda önce patatesleri hafifçe pembeleştirin. Jambonları ve taze soğanı ekleyip 1-2 dakika çevirin.
Geniş bir tavada tereyağını eritin. Bir kasede yumurtaları hafifçe çırpıp tuz, biber ve kavrulan malzemeyi ekleyin. Omlet malzemesini kızdırılmış tereyağına ilave edip kısık ateşte en az 8-10 dakika pişirin. Omletin her tarafı pişince düz tabak yardımıyle diğer tarafını çevirin. Üzerine kıyılmış maydanoz ve yeşil soğan serperek sıcak olarak servis yapın.

Kategori: Yumurta Yemekleri.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [17/45] Önceki 15 16 17 18 19 Sonraki