Cevizli Pamuk Prenses


MALZEMELER
8 su bardağı un
250 gr. erimiş margarin
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı ılık su
1 paket kabartma tozu
Tuz

İçi için:
2 su bardağı ceviz
1 su bardağı pekmez

Şurubu için:
2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su

HAZIRLANIŞI
Cevizleri irice dövüp pekmezle karıştırın.
2 bardak suyla tozşekeri kaynatın. Soğuması için bekletin.
Margarini eritin, sıvıyağ, ılık su, tuz ve karbonatı karıştırın. İçine yavaş yavaş un ilave edip sert bir hamur tutun. 20 dakika bekletin.
Hamurdan portakal büyüklüğünde bezeler yapın. Her birini yemek tabağı büyüklüğünde açın. Hamurun kenarlarını keserek dikdörtgen şekline getirin. Ortasına cevizli pekmezi uzun bir şerit halinde koyun. Hamuru rulo haline getirip ters çevirin. Sonra da 3-4 santim kalınlığında kesip tepsiye dizin. 175 derecelik fırında üstü pembeleşene kadar pişirin. Fırından çıkarır çıkarmaz soğumuş şurubu üstüne gezdirerek dökün.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Cevizli Pan Kek


MALZEMELER
1 su bardağı un
1 su bardağı sütün içine 1 yemek kaşığı sirke katalım
2 yemek kaşığı toz şeker
3 yemek kaşığı tereyağı (eritilip-ılıtılmış)
2 paket kabartma tozu
Yarım çay kaşığı tuz
Yarım su bardağı dövülmüş ceviz

HAZIRLANIŞI
Yukarıdaki tüm malzemeleri derin bir karıştırma kabının içinde birleştirip, yaklaşık 1 dakika kadar mikserin orta hızlı devrinde çırpalım.
Malzemeler birbiriyle iyice özleşip, boza kıvamına geldiğinde, hamurun ağzını kapatıp, 15 dakika kadar dinlendirelim.
Bu arada teflon tavamızı orta ısıdaki ateşin üzerine oturtalım. İçine bir çay kaşığının ucuyla sıvıyağı akıtıp, tavayı sallayıp, her tarafını yağlayalım.
Tavanın iyice kızıp kızmadığını anlamak için yine bir çay kaşığının ucuyla su damlatalım. Eğer su damlaları top top olup sıçramaya başlarsa tamam, tava kızmış demektir.
Şimdi hamura bir kahve fincanını daldırıp, yarısına kadar dolduralım. Sonra bu kahve fincanındaki hamuru, tavaya çok yakın bir mesafeden aynı noktaya bırakalım yani hamuru boşaltalım. Hamur kendi yayılmaya, kapasitesi içinde ortalama 8-10 cm çapında bir yuvarlak şekil oluşacaktır.
Bir müddet sonra hamurun üstünde sünger gibi kabarcıklar oluştuğunda pişmeye başlıyor demektir. En fazla 2,5-3 dakika sonra bir spatula yani düz bir mutfak küreği yardımıyla yavaşça pan kekleri çevirelim. 2-3 dakika kadar öbür yüzünün pişmesini bekleyelim. Servis tabağına alıp, üzerine bal, pekmez veya reçel gezdirip, servise sunabilirsiniz.

Kategori: Kekler - Pastalar.

Yukarı Git »

Cevizli Patlıcan (6 kişilik)


MALZEMELER
1 kg patlıcan
4 yemek kaşığı un
750 gr domates
10 diş sarmısak
100 gr ceviz
1/2 çay bardağı zeytinyağı


HAZIRLANIŞI
Patlıcanları yuvarlak olarak kesin. Tuzlu suda biraz beklettikten sonra kızartın. Isıya dayanıklı bir fırın kabına dizin. Domatesleri soyup rendeleyin, sarımsakları soyun ve iyice ezin.
Unu zeytinyağında kavurup, içine domates, sarmısak ve tuz katın. Pütürsüz ve koyu kıvamlı olunca sirke ve dövülmüş ceviz içini ilave edin.
Hazırladığınız sosu patlıcanların üzerine döküp, en üstü kızarıp, kesilicek katılığa ulaşana kadar fırınlayın. Soğuyunca da dilimlere keserek servis yapın.

Kategori: Sebze Yemekleri.

Yukarı Git »

Cevizli patlican sarmasi


MALZEMELER
4 Adet orta boy patlıcan
4 Adet Yeil biber
1 su bardağı Ceviz içi
1/2 Demet maydanoz
3 Yemek kaşığı zeytinyağı
2 diş sarmısak
250 gr Yoğurt
Karabiber
Sirke
Tuz

HAZIRLANIŞI
Patlıcan ve biberleri fırnda közleyin.
Kabuklarını soyup ince ince kıyın.
Ceviz içini mutfak robotunda küçük parçalar haline getirin.
Sarmısakları ezin.
Maydanoz dışındaki bütün malzemeleri salata tabağına alıp iyice karıştırın. Kıyılmış maydanoz ile süslüyerek servis yapın.

Kategori: Sebze Yemekleri.

Yukarı Git »

Cevizli Peynir


MALZEMELER
300 gr. ceviz içi
500 gr. yağlı koyun peyniri
5-6 diş sarımsak
Bir bardak sızma zeytinyağı
kırmızı pul biber

HAZIRLANIŞI
Ceviz dövülür, sarımsaklar ayrı yerde dövüldükten sonra cevize karıştırılır. Peynir çatalla ezilir ve sarımsaklı cevize karıştırılır. Karışıma kırmızı pul biber ilave edilir ve sızma zeytinyağı azar azar peynire çatalla ezilip karıştırılmak sureti ile yedirilir. Buzdolabında yarım saat bekletilir, eğer istenirse dilimlenmiı baget ekmeğe sürülüp servis yapılır.

Kategori: Mezeler - Ordövrler.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [12/45] Önceki 10 11 12 13 14 Sonraki