[Değiştir]
MALZEMELER
1 su bardağı un
1 su bardağı sütün içine 1 yemek kaşığı sirke katalım
2 yemek kaşığı toz şeker
3 yemek kaşığı tereyağı (eritilip-ılıtılmış)
2 paket kabartma tozu
Yarım çay kaşığı tuz
Yarım su bardağı dövülmüş ceviz
HAZIRLANIŞI
Yukarıdaki tüm malzemeleri derin bir karıştırma kabının içinde birleştirip, yaklaşık 1 dakika kadar mikserin orta hızlı devrinde çırpalım.
Malzemeler birbiriyle iyice özleşip, boza kıvamına geldiğinde, hamurun ağzını kapatıp, 15 dakika kadar dinlendirelim.
Bu arada teflon tavamızı orta ısıdaki ateşin üzerine oturtalım. İçine bir çay kaşığının ucuyla sıvıyağı akıtıp, tavayı sallayıp, her tarafını yağlayalım.
Tavanın iyice kızıp kızmadığını anlamak için yine bir çay kaşığının ucuyla su damlatalım. Eğer su damlaları top top olup sıçramaya başlarsa tamam, tava kızmış demektir.
Şimdi hamura bir kahve fincanını daldırıp, yarısına kadar dolduralım. Sonra bu kahve fincanındaki hamuru, tavaya çok yakın bir mesafeden aynı noktaya bırakalım yani hamuru boşaltalım. Hamur kendi yayılmaya, kapasitesi içinde ortalama 8-10 cm çapında bir yuvarlak şekil oluşacaktır.
Bir müddet sonra hamurun üstünde sünger gibi kabarcıklar oluştuğunda pişmeye başlıyor demektir. En fazla 2,5-3 dakika sonra bir spatula yani düz bir mutfak küreği yardımıyla yavaşça pan kekleri çevirelim. 2-3 dakika kadar öbür yüzünün pişmesini bekleyelim. Servis tabağına alıp, üzerine bal, pekmez veya reçel gezdirip, servise sunabilirsiniz.
Kategori: Kekler - Pastalar.
Yukarı Git »