Baharatlı Kuzu Kapama


MALZEMELER
1 kg. kemikli iri kuzu eti
6-7 su bardağı su
10 adet taze soğan
5 diş sarmısak
1 demet taze nane
4 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
5-6 adet pazı yaprağı
3 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı un
Yarım su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 adet Defne yaprağı
5-6 adet karanfil

HAZIRLANIŞI
Öncelikle bir tencereye 6-7 su bardağı suyu koyalım, kuzu etlerini, karanfil, tuz ve defne yaprağını ilave ederek 15 dakika kadar haşlayalım. Sonra etleri haşlama suyundan çıkartıp, geniş bir kaba alıp, bir tarafta bekletelim. Kuru soğanları yarım ay şeklinde halkalar halinde keselim. Pazı yapraklarını ayıklayıp, büyük parçalar halinde doğrayalım. Taze soğanları 5 santim uzunluğunda keselim. Sarmısakları iri iri kıyalım. Etleri bir tencereye dizip, halka kıyılmış kuru soğanları, taze soğanların yarısını, ayrıca iri doğranmış sarmısakları, yarım demet iri kıyılmış naneyi üzerine ekleyelim. En üstede sapları ayıklanmış bütün pazı yapraklarını etlerin üzerine kapatalım. Tuz ve karabiberle lezzetlendirelim. Tereyağını da küçük parçalar halinde tencereye ilave edelim.
Kısık ateşte 50 dakika kadar pişirelim. Bir kasede unu yarım bardak suyla karıştıralım. Sonra da yemeğin üstüne ekleyip, kalan naneleri, taze soğanları pişmesine yakın etimize ekleyelim. 2-3 dakika daha pişirip, hemen servis yapalım.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Baharatlı Patates


MALZEMELER
3-5 adet orta boy patates
2 adet ufak soğan
1 diş sarmısak
köfte baharı
tuz
karabiber
kekik
kırmızı biber
isteğe bağlı diğer baharatlar
1,5 su bardağı süt

HAZIRLANIŞI
Patatesleri haşlayıp, küp şeklinde ufak parçalara doğrayın. Soğanları ve sarımsağı yağda pembeleştirin. Baharatları ekletin. Daha sonra patatesleri ve sütü ekleyerek, sütü çekinceye kadar pişirin. Et yemeklerinin yanında sıcak olarak servis yapın.

Kategori: Mezeler - Ordövrler.

Yukarı Git »

Baharatlı Pilav (4 Kişilik)


MALZEMELER
2 Soğan
2 Sarmısak
3 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
Karabiber, Tuz
Kırmızı Toz Biber, Safran, Hintcevizi
250 gr Soyulmuş domates
3 Çorba Kaşığı Kıyılmış Maydanoz
200 gr Pirinç
1.5 Su Bardağı Et Suyu
6 Jumbo Karides
Limon Suyu


HAZIRLANIŞI
Soğanları soyup küçük küpler halinde doğrayın. Sarmısağı soyup ezin. Bir tavada 2 çorba kaşığı yağı kızdırıp soğan ve sarmısağı hafifçe kavurun. Baharatların tümünü tavaya ekleyin. Doğranmış domatesleri suyu ile birlikte, maydanoz ve pirinç eşliğinde ilave edin. 5 dak. kısık ateşte pişirin.
Et suyunu ekleyip pirinci kısık ateşte 30 dak. kadar pişirin. Ara sıra karıştırın.
Karidesler eğer ayıklanmamış ise yıkayıp ayıklayın. Bir başka tavada, kalan yağı kızdırıp karidesleri kızartın. Üzerine limon suyu döküp tuz ve karabiberle tatlandırın. Pilavı karides eşliğinde servis yapın.

Kategori: Pilavlar.

Yukarı Git »

Baharatlı, Sarmısaklı Tavuk


MALZEMELER
1 adet büyük boy tavuk
15 adet taze patates
8 adet orta boy domates
6 yemek kaşığı sıvıyağı
20 diş sarmısak
1 demet maydanoz
Yarım demet taze nane
4 adet adaçayı yaprağı
1 yemek kaşığı taze biberiye (yoksa dert değil)
1 tatlı kaşığı kuru fesleğen
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz

HAZIRLANIŞI
Öncelikle tavuğu yıkayıp, kurulayalım ve üzerine tuzunu, karabiberini ekelim. Adaçaylarını tavuğun göğüs derisinin altına yerleştirip, kalan yeşilliği de incecik kıyalım ve tavuğun içine koyalım. Hazırladığımız bu tavuk butlarını mutfak ipliği ile birbirine bağlayalım ve fırınımızı 175 dereceye ayarlayalım.
Daha sonra sıvıyağı büyük bir tencerede kızdıralım ve tavuğu yağda çevirerek kızartalım. Sarmısağı diş diş ayırıp, soymadan tavuğun etrafına yerleştirelim. Kuru fesleğen ve varsa biberiyeyle tavuğumuzu lezzetlendirelim. Tencerenin kapağını kapatalım ve 175 dereceye ayarlayıp, ısıttığımız fırının 2. rafında, 1 saat 30 dakika pişirelim. Tencereyi fırına koyacağımız için kulplarının ısıya dayanıklı olmasına dikkat edin. Değilse alüminyum folyo ile iyice sarın.
Son olarak, patatesleri yıkayıp, tuzlu suda diri kalacak şekilde haşlayalım ve kabuklarını soyalım. Tavuğun pişme süresinin son 15 dakikasında dirice haşladğıımız patatesleri ve ortadan dörde böldüğümüz domatesleri de tavuğumuza ekleyelim. Pişen sebzeli tavuğu sıcak olarak parçalayarak servise sunalım.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Baharatlı Soğan Mücveri (Kreminidokeftedes pikantiki)


MALZEMELER
500 gr soğan
500 gr kekun
1 demet, çok ince kıyılmış (taze nane veya 2 yemek kaşığı kuru nane)
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Alabildiğince ılık su
(koyu boza kıvamında bir hamur olacak ve kaşıkla dökülerek yağda kızartılacak)

Kızartmak için;
1 çay bardağı ayçiçek yağı

HAZIRLANIŞI
Öncelikle soğanları ayıklayalım. Yarısını çok ince, yemeklik dilimleyelim. Geri kalan soğanları ise rendeleyelim.

Sonra derin bir tasın içinde soğanlarla kek unu karıştırıp, nane, tuz ve karabiberi ekleyelim. Şimdi de üzerine azar azar ılık su ekleyerek bir taraftan da çatalla karıştıralım. Boza kıvamında akıcı, tıpkı bizim mücver gibi bir hamur hazırlayacağız.

Öte yandan bir tavaya 1 çay bardağı ayçiçek yağını koyalım. Yağ kızınca, bir yemek kaşığına doldurduğumuz akıcı kıvamdaki karışımı tavaya boşaltalım. Bu şekilde tüm tavayı hamur parçalarıyla doldurup kızartmaya başlayalım. Kızaran mücverleri üzerine kağıt peçete serilmiş servis tabağına alalım. Yağını emdirip, mücverleri servise sunalım.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [8/66] Önceki 6 7 8 9 10 Sonraki