[Değiştir]
MALZEMELER
500 gr soğan
500 gr kekun
1 demet, çok ince kıyılmış (taze nane veya 2 yemek kaşığı kuru nane)
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Alabildiğince ılık su
(koyu boza kıvamında bir hamur olacak ve kaşıkla dökülerek yağda kızartılacak)
Kızartmak için;
1 çay bardağı ayçiçek yağı
HAZIRLANIŞI
Öncelikle soğanları ayıklayalım. Yarısını çok ince, yemeklik dilimleyelim. Geri kalan soğanları ise rendeleyelim.
Sonra derin bir tasın içinde soğanlarla kek unu karıştırıp, nane, tuz ve karabiberi ekleyelim. Şimdi de üzerine azar azar ılık su ekleyerek bir taraftan da çatalla karıştıralım. Boza kıvamında akıcı, tıpkı bizim mücver gibi bir hamur hazırlayacağız.
Öte yandan bir tavaya 1 çay bardağı ayçiçek yağını koyalım. Yağ kızınca, bir yemek kaşığına doldurduğumuz akıcı kıvamdaki karışımı tavaya boşaltalım. Bu şekilde tüm tavayı hamur parçalarıyla doldurup kızartmaya başlayalım. Kızaran mücverleri üzerine kağıt peçete serilmiş servis tabağına alalım. Yağını emdirip, mücverleri servise sunalım.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »