MALZEMELER
Arpacık soğanı 20 gr
Kereviz 100 gr
Mantar 50 gr
Tereyağı 75 gr
Safran (veya zerdeçal) 1 tutam
Kategori: Pilavlar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
Yarım kırmızı lahana
7 dal brokoli
1 adet kırmızı biber
1 yemek kaşığı beyaz peynir
HAZIRLANIŞI
Kırmızı lahanaları rendeleyin. Servis tabağına alın. Üzerine brokolileri ve doğranmış kırmızı biberleri yerleştirin.
Sosu salatanın üzerine dökün ve iyice karıştırın.
Servis yaparken beyaz peynirle süsleyin.
SOSUN TARİFİZeytinyağı, limon suyu, elma sirkesi, hardal ve tuzu karıştırarak sosu hazırlayın.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
500 ml beyaz şarap
75 gr kayısı reçeli, elekten geçmiş
40 gr şeker
1/4 çay kaşığı tarçın
2 diş karanfil
6 sert armut
Portakal kabuğu, ince şeritler halinde
1/2 limonun suyu
3 yemek kaşığı kavrulmuş badem
HAZIRLANIŞI
Şarabı, kayısı reçelini, şekeri ve baharatı derin bir tencerede bir taşım kaynatın.
Armutları bütün bırakarak soyun, saplarını üzerinde bırakın. Hemen diklemesine tencerenin içine koyun. Portakal kabuğu ve limon suyunu ekleyip üzerini kapatın ve 20-30 dakika, hafifçe yumuşayıncaya dek pişirin.
Armutların dibinden ince bir dilim kesin. Diklemesine armutları bir servis tabağına yerleştirin. Ağzı açık tencerede pişme suyunu 10 dakika kaynatın. Armutların üzerine döküp birazını (yarısı kadar) geceden buzdolabında veya serin bir yerde soğutun. Servis yapmadan l saat önce armutları şurupla tekrar kaplayın.
Servis yapmadan hemen önce bademlerle süsleyin.
AŞÇININ ÖNERİSİ: Bu sert armut kullanmak için iyi bir yöntemdir. Pişirme süresi armutların sertliğine bağlıdır.
SERVİS ÖNERİLERİ: Krem şanti ve kıtır bisküvilerle sunabilirsiniz. Özellikle bademli bisküviler armutla çok iyi gider.
DÜDÜKLÜDE PİŞİRME: Armutları düdüklü tencerede 1 dakika pişirebilirsiniz.
ALTERNATİF: Beyaz şarap yerine kırmızı şarap; reçel yerine de 50 gr şeker kullanabilirsiniz.
Kategori: Tatlılar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1 adet büyük boy kuru soğan (portakal büyüklüğünde)
1 adet orta boy havuç
2 diş sarımsak
2 dilim soyulmuş balkabağı (kavun dilimi boyutlarında)
2 adet kuru defne yaprağı
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz, karabiber
½ çay kaşığı kimyon
5 su bardağı tavuk suyu
2 su bardağı ılık su
Üzeri için;
½ su bardağı dolusu hazır süt kreması
HAZIRLANIŞI
Öncelikle, kuru soğanı soyup yemeklik doğrayın.
Havucu soyup, iri kuşbaşı et formunda dilimleyin.
Diğer taraftan, kabukları soyulup, çekirdekleri ayıklanmış iki dilim ince balkabağını da iri kuşbaşı et formunda doğrayın.
Sarımsakları dövüp, bir kenarda bekletin.
Şimdi geniş bir tencereye, zeytinyağıyla beraber kuru soğan, havuç ve dövülmüş sarımsakları aktarın.
Orta ısıdaki ateşin üzerinde sürekli karıştırarak 5 dakika kadar kavurun.
Üzerine, doğranmış balkabakları ve defne yaprağını hemen ekleyerek, 7-8 dakika, ara sıra karıştırarak, sebzeler hafifçe yumuşayıncaya kadar pişirin.
Son olarak, tavuk suyu, ılık su, tuz, karabiber ve kimyonu tencereye ekleyin. Eğer tavuk suyunuz yoksa 7 bardak sıcak suyla beraber 1 veya 2 adet tavuk suyu tableti kullanabilirsiniz.
Orta ısılı ateşte, ara sıra karıştırarak 30-35 dakika pişirin.
Ocaktan alınca içindeki defne yapraklarını çıkarın.
Çorba henüz sıcakken el blendırıyla ya da mutfak robotuyla ezerek püre haline getirin.
Servise sunmadan önce içine hazır süt kremasını ekleyip ısıtarak sıcak hale getirin. İsterseniz üzerine kırmızı pul biber gezdirip, servise sunun.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
800 gr Dana Kuşbaşı
4 Soğan
80 gr Tereyağı veya Margarin
1 Çay Kaşığı Kırmızı Pulbiber
1 Çorba Kaşığı Sirke
4-5 Diş Sarmısak
2 Defne Yaprağı
4 Olgun Domates
1 Su Bardağı Et Suyu
1 Tutam Mercanköşk
1 Tutam Kimyon
Tuz
HAZIRLANIŞI
1) Eti iri kuşbaşı şeklinde doğrayın. Soğanları soyup ince ince kıyın. Domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın.
2) Tavada tereyağını eritin. Soğanları ilave edip pembeleşinceye kadar orta ateşte kavurun. Kırmızı pulbiber ve sirke ekleyip karıştırın.
3) Eti tavaya ilave edip karıştırın. Defne yaprakları, mercanköşk ve kimyonu ekleyin. Sarımsak dişlerini soyup bütün olarak yemeğe ilave edin. Et suyu ve tuzu ekleyip rengi değişinceye kadar kavurun.
4) Doğranmış domatesi ilave edip kapağı kapalı olarak ağır ateşte 1.5-2 saat pişirin. Etin dibe yapışmaması için ara sıra tahta kaşıkla karıştırın. Suyunu çektikçe kaynar et suyu ilave edebilirsiniz. Gulaş piştikten sonra sarımsak dişlerini içinden çıkarın. Sıcak olarak servis yapın.
NOT: Mümkünse baharatlı gulaşı bakır bir kapta hazırlayın.
Kategori: Et Yemekleri.
Yukarı Git »