MALZEMELER
2 adet yufka
½ paket taze kaşar
1 adet haşlanmış patates
Karabiber
Kızartmak için yağ
HAZIRLANIŞI
Yufkalar sekiz parçaya bölünür. Haşlanmış, soğutulmuş patates rendelenir ve rendelenmiş peynir ile karıştırılır. Bir tutam karabiber ilave edilir. Hazırlanan bu malzeme kestiğimiz yufkaların ortasına konur ve iki taraf da kapatılarak sigara böreği gibi rulo şeklinde sarılır. Bol yağda kızartılır.
Not : Yufkanın ucu ıslatılırsa açılmaz.
Kategori: Hamur İşleri.
Yukarı Git »
MALZEMELER
250 gr az yağlı kıyma
500 gr kemikli et
2 su bardağı un
2 su bardağı süzme yoğurt
1 adet yumurta
1 adet soğan
1 tatlı kaşığı salça
2 çorba kaşığı tereyağı
½ çay kaşığı nane
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
HAZIRLANIŞI
Nohutu geceden ıslatın. Soğanı yemeklik doğrayın,1 kaşık tereyağında pembeleştirin. Kıymayı ilave ederek kavurun. Başka bir kapta un ve tuzu karıştırıp ortasını çukurlaştırın. Kavrulmuş kıymayı ekleyip biraz su ile sert bir hamur yapın. Hamuru merdane ile açın ancak çok ince olmamalı. Üçgen şeklinde katlandığında bir nohut büyüklüğünde olacak şekilde küçük kareler kesin. Tepsiye alın ve yaklaşık 6-6,5 saat kurumaya bırakın. Geceden ıslattığınız nohuta eti ekleyerek iyice pişirin. Hazırladığınız hamurları ekleyip 10-15 dakika daha kaynatın. Başka bir kabın içinde süzme yoğurdu bir bardak su, tuz ve yumurta ile çırpın. 2 dakika kadar kaynattıktan sonra diğer tarafta pişmiş olan çorbaya ilave edin. Çok az yağda salça ve naneyi ezin. Yemeğin üzerine karabiberle birlikte gezdirin. Sıcak olarak servis yapın.
Kategori: Çorbalar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
½ bardak sıvıyağ
1 yemek kaşığı margarin
4 yemek kaşığı ılık su
1 yemek kaşığı sirke
1 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peynir
Un
Tuz
Harç İçin;
6 adet patlıcan
6 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peynir
Karabiber
HAZIRLANIŞI
Patlıcanları yıkayıp, közleyin. Kabuklarını soyun. Rendelenmiş kaşar ve karabiberi ilave edin. Hazırladığınız harcı, kenarda bekletin.
Derin bir kaba sıvıyağ, margarin, ılık su, sirke, rendelenmiş kaşar ve tuzu aktarın. Yavaş yavaş unu katın. Yumuşak bir hamur elde edin. 20 dakika dinlendirin.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın. Su bardağının ağzı genişliğinde, yuvarlak hamurlar açın. Kalıpla keserek, düzgün parçalar elde edin. İçine 1 tatlı kaşığı kadar patlıcanlı harçtan koyup, kapatın. Dilerseniz üzerine yumurta akı sürüp, çöreotu ya da susamla süsleyebilirsiniz.
175 derecedeki fırında 20 dakika kadar pişirin.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1 su bardağı börülce
1 büyük baş soğan
Yarım demet maydanoz
1 adet limon
2 yemek kaşığı sirke
Yeteri kadar tuz, pulbiber
2 yemek kaşığı zeytinyağı
HAZIRLANIŞI
Börülceleri haşlayın.Börülcelerin rahatlıkla soyulması için bir saat kadar soğuk suda bekleterek soyun.
Börülceleri bir kaba alın. Üzerine piyazlık doğranmış soğan, kıyılmış maydanoz, sirke ve tuz ilave ederek karıştırın.
Servis tabağına alarak istege göre süsleyip servise sunun.
Kategori: Mezeler - Ordövrler.
Yukarı Git »
MALZEMELER
3 adet tavuk göğüs eti
2 adet kırmızı biber
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı börülce
Yarım demet ıspanak
1 adet kuru orta boy kuru soğan
1 yemek kaşığı margarin
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
HAZIRLANIŞI
Börülceyi 1 saat ılık suda bekletip, haşlayın.
Ispanakların köklerini ayırıp, bir süre tuzlu suda bekletin. Süzdürüp, bol suda yıkayıp, ayıklayın ve küçük küçük doğrayın.
Tavla zarı formunda doğradığınız soğanı, margarinle pembeleşene kadar kavurun. Haşladığınız börülce, karabiber, tuz ve 2 bardak su koyup 20 dakika pişirin. Ispanak ve toz biber ilave edip 10 dakika daha pişirin.
İri doğranmış tavuk etlerini, aralarına kırmızı biber koyarak çöp şişlere geçirin.
Tuz atıp, yağsız tavada iki traflı kızartın. Çöp şişleri börülcenin üstüne yerleştirip servis yapın.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »