Börekitas

[Değiştir]

MALZEMELER
½ bardak sıvıyağ
1 yemek kaşığı margarin
4 yemek kaşığı ılık su
1 yemek kaşığı sirke
1 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peynir
Un
Tuz

Harç İçin;
6 adet patlıcan
6 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peynir
Karabiber

HAZIRLANIŞI
Patlıcanları yıkayıp, közleyin. Kabuklarını soyun. Rendelenmiş kaşar ve karabiberi ilave edin. Hazırladığınız harcı, kenarda bekletin.
Derin bir kaba sıvıyağ, margarin, ılık su, sirke, rendelenmiş kaşar ve tuzu aktarın. Yavaş yavaş unu katın. Yumuşak bir hamur elde edin. 20 dakika dinlendirin.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın. Su bardağının ağzı genişliğinde, yuvarlak hamurlar açın. Kalıpla keserek, düzgün parçalar elde edin. İçine 1 tatlı kaşığı kadar patlıcanlı harçtan koyup, kapatın. Dilerseniz üzerine yumurta akı sürüp, çöreotu ya da susamla süsleyebilirsiniz.
175 derecedeki fırında 20 dakika kadar pişirin.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »