Böğürtlenli Pasta (12 Kişilik)


MALZEMELER
3 Yaprak Jelatin
½ Limon Suyu
600 gr Böğürtlen
100 gr Labne Peynir
5 Çorba Kaşığı Toz Şeker
1 Su Bardağı Süt
1 Çorba Kaşığı Böğürtlen Likörü
2 Çorba Kaşığı Böğürtlen Şurubu
İkiye Bölünmüş Hazır Pandispanya


HAZIRLANIŞI
Jelatini sıcak suyun içine koyun. Kaşık yardımıyle karıştırıp eritin. Yarım limon suyunu jelatinle karıştırın.
Böğürtlenlerin 250 gramını mikserde püre haline getirin. Böğürtlen püresini labne peyniri ve toz şekerle karıştırın. Erittiğiniz jelatini de bu karışıma ekleyin. Sütün içine böğürtlen likörünü ve şurubunu koyup karıştırın.
Pandispanyayı böğürtlen şuruplu ve likörlü süt ile ıslatın. Pandispanyaların arasına böğürtlen püreli krem peyniri yayın. Pastayı bu şekilde 3 saat buzdolabında bekletin. Kreması donmuş pastanın üzerine kalan böğürtlenleri sıralayın. Üzerine pudra şekeri serpip servis yapın.

Kategori: Kekler - Pastalar.

Yukarı Git »

Böğürtlenli Rulo


MALZEMELER
2.5 su bardağı süt
80 gr dövülmüş fındık
125 gr böğürtlen
150 gr kayısı
1 portakal
300 gr krem şanti
3 çorbakaşığı yoğurt

8 Kişilik

HAZIRLANIŞI
1.5 bardak sütü krem şantinin 2/3 ile karıştırın, ezilmiş böğürtlenleri de ekledikten sonra blenderla çekip buzdolabına koyun.
Buzdolabından çıktıktan sonra çatalla iyice çırpın ve dondurulmuş bir puding kalıbının içine yerleştirin. Ortasını açmaya itina edin ve buzlukta 45-50 dakika dondurun.
5 adet kayısıyı ayırdıktan sonra kalanları portakal suyu, portakal kabuğu ve 5-6 çorbakaşığı suyla karıştırıp 5 dakika pişirin. Püre haline gelene kadar karıştırın.
Kalan sütle kalan kremayı iyice karıştırın. Ayırdığınız kayısıları doğradıktan sonra fındıklara katın . Yoğurdu da içine döküp sütlü karışıma ilave edinç. Mikserle karıştırdıktan sonra donmuş böğürtlenli kabın içine boşaltın ve 12 saat dondurun. Böğürtlen taneleriyle servis yapalabilirsiniz.

Kategori: Tatlılar.

Yukarı Git »

Bohça Böreği


MALZEMELER
3 Adet Yufka
3 Adet Yumurta
1 Su Bardağı Sıvı Yağ
1/2 Kg Ispanak Yaprakları
100 gr Beyaz Peynir
Yeteri kadar tuz
2 Yemek Kaşığı Susam
1 Çay Kaşığı Kırmızı Pul Biber


HAZIRLANIŞI
lspanak yapraklarını yıkayıp ince kıyın.Üzerine çok az tuz serperek ovun. Peyniri ezip ıspanaklara ilave ederek harç yapın. Yumurta ve sıvı yağı boza kıvamına gelinceye kadar çırpın.
Yufkanın birini tezgaha yayın.Üzerine yumurtalı karışımdan sürün.Üç katı üst üste harçla sıvayın. Yirmiye yirmi santimetre kareler halinde kesin. Ortalarına ıspanaklı harçtan koyup bohça şeklinde kapatın.
Yağlanmış fırın tepsiye dizin.Üzerine biraz yumurtalı karışımdan sürerek susam serpin. 180 derecedeki ısıtılmış fırında pembeleşinceye kadar pişirin. Servis tabağına alarak servise sunun.

Kategori: Hamur İşleri.

Yukarı Git »

Bohçada Armut


MALZEMELER
8 adet küçük boy armut
1/2 kg milföy hamuru
3.5 su bardağı toz şeker
1/4 su bardağı margarin
2 su bardağı su

HAZIRLANIŞI
Armutlann kabuklarını soyun, çekirdeklerini kabak oyacağı ile, sapının olduğu yerden, dibine kadar delmeden çıkarın. Bir kapta yarım bardak şeker ile çeyrek bardak margarini karıştırın. Armutlann içlerine bu kanşımdan koyun. Hamuru sekiz eşit parçaya ayrın, her birini bir tatlı tabağı büyüklüğünde açın, aımutları ortalanna koyup, bohçalayın. Üst kısımIarına sap şekli verin, küçük hamur parçalanndan yaprak şekilleri yaparak saplann kenarlarına koyun ve yağIanmış tepsiye dizip, kızgın fırında yarım saat kadar pişirin. Bu arada iki bardak su ve üç bardak toz şekerle şurup yapın, kıvamını bulunca ateşten alıp iyice kızarmış armutların üzerine dökün. Tekrar fırına koyup hamurları altın rengi oluncaya dek 15-20 dakika fırınlayın Sıcak olarak servis yapın.

Kategori: Tatlılar.

Yukarı Git »

Bol kalorili pratik makarna


MALZEMELER
bir paket sevdiğiniz tür makarna
125 ml mis veya pınar hazır krema
iki dilim jambon
tuz
1 yemek kaşığı zeytinyağı
dereotu

HAZIRLANIŞI
Makarna suyuna kaynamadan zeytinyağı ve tuzunu atın. Makarnayı ala dante oluncuya kadar pişirin.
Hafifçe ıslak kalacak şekilde süzün.
Başka bir tarafta derince bir kap içine kremayı boşaltın ve ince şeritler halinde kesilmiş jambonlarla karıştırın.
Makarnayı çukur tabaklara servis yapın. Herkes istediği ölçüde alıp makarna ile karştırabilir.
Üstüne az miktarda dereotu koyarak servis yapın.

Kategori: Hamur İşleri.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [49/66] Önceki 47 48 49 50 51 Sonraki