[Değiştir]
      MALZEMELER
8 adet küçük boy armut
1/2  kg milföy hamuru 
3.5 su bardağı  toz şeker 
1/4 su bardağı margarin
2 su bardağı su
HAZIRLANIŞI
Armutlann kabuklarını  soyun, çekirdeklerini  kabak oyacağı ile, sapının olduğu yerden, dibine kadar delmeden çıkarın. Bir kapta yarım bardak şeker ile çeyrek bardak margarini karıştırın. Armutlann içlerine bu kanşımdan koyun. Hamuru sekiz eşit parçaya ayrın, her birini  bir tatlı tabağı büyüklüğünde açın, aımutları ortalanna koyup, bohçalayın. Üst kısımIarına  sap şekli verin, küçük hamur parçalanndan yaprak şekilleri yaparak saplann kenarlarına koyun ve yağIanmış tepsiye dizip, kızgın fırında yarım saat kadar pişirin. Bu arada iki bardak su ve üç bardak toz şekerle şurup yapın, kıvamını bulunca ateşten alıp  iyice kızarmış armutların üzerine dökün. Tekrar fırına koyup hamurları altın rengi oluncaya dek  15-20 dakika fırınlayın  Sıcak olarak servis yapın.
      
Kategori: Tatlılar.
      
Yukarı Git »