MALZEMELER
1 baş soğan, rendelemiş
1/2 kg koyun kıyması
2 adet yumurta
1 kg un
karabiber
tuz
HAZIRLANIŞI
Hamurdan dört adet pazı yapıp, üç mm kalınlığında açın. Üçer santimlik karelere bölün, içlerine malzemesini koyup, dört ucunu bohça şeklinde birleştirin. Yağlı tepsiye dizip, fırında kızartın. Fırından çıkarttığınızda üzerine kaynamış et suyu dökün ve ocakta üstünü kapatarak pişirin.
Yoğurt ve tereyağ ile sıcak olarak servis yapın.
Kategori: Hamur İşleri.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1 kg süt
2 kahve fincanı toz şeker
1 paket vanilya
4 yemek kaşığı buğday nişastası
Süslemek için
1 adet nar
Mandalina
Elma vs...
HAZIRLANIŞI
Süt, şeker, vanilya ve nişasta karıştırılarak muhallebi kıvamına getirilir ve bir servis tabağına dökülür. Soğuduktan sonra üzerine meyveler ayıklanarak ilave edilir.
Kategori: Tatlılar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
250 gr. tahin helvası
3 adet yufka
1 bardak mısırözü yağı
1 yemek kaşığı tarçın
3 yemek kaşığı pudra şekeri
HAZIRLANIŞI
Helvayı bir çatalla ezin.
Yufkaları üst üste serin. Üçgen şeklinde kesin. Bir tatlı kaşığı kadar helvayı içine koyun. Yufkaların iki yanını içe doğru katlayıp, ufak sigara börekleri sarın.
Helvalı börekler pembeleşene kadar mısırözü yağında kızartın. Tarçınla pudra şekerini karıştırın. Süzgeçle üzerine dökerek, süsleyin. Sıcak sıcak servis yapın.
Püf Noktası:
Her yufkayı 8 üçgen haline getirin. Ayrıca hazırladığınız börekleri çiğ olarak, buzlukta uzun süre saklayabilirsiniz.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
3 dilim bayat ekmek (kabukları soyulacak)
Kibrit kutusu büyüklüğünde balık yumurtası
1 adet limonun suyu
1 su bardağı sızma zeytinyağı
2 adet orta boy havuç (çok ince rendelenecek)
1 demet dereotu (çok ince kıyılacak)
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Üzerini süslemek için;
8-10 adet siyah zeytin
HAZIRLANIŞI
Bir mutfak robotunun içine bayat ekmek, limon suyu, balık yumurtası ve zeytinyağını koyarak iyice ezilene kadar çekelim. Sonra da derin bir tasın içinde çok ince rendelenmiş havuç, kıyılmış dereotunu yerleştirelim. Üzerine robotta çekilmiş püreyi ekleyip iyice karıştıralım.
Orta boy bir servis tabağına bu mezeyi kaşıkla düzelterek yerleştirelim. Üzerine zeytinleri dizip, servise sunmadan önce 1-2 yemek kaşığı kadar zeytinyağını gezdirelim.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1 adet ince kıyılmış küçük soğan
1 su bardağı ayçiçek yağı
1/4 su bardağı limon suyu
1 diş doğranmış sarmısak
1 yemek kaşığı acılı sos
2 su bardağı biber sosu
2 su bardağı bira
1 çay kaşığı tuz
HAZIRLANIŞI
Yağı ısıtın, soğan ve sarmısağı yumuşayana kadar pişirin. Limon suyunu, birayı, biber sosunu, acılı sosu ve tuzu katın. Orta derecede ısıda, sosta kabarcıklar oluşana kadar pişirin. Izgara esnasında etin üstüne sürün. Etleri bu sosa yatırıp birkaç saat buzdolabında bekletilip daha sonra da ızgara yapabilirsiniz.
Kategori: Soslar.
Yukarı Git »