Bir Yunan Mezesi

[Değiştir]

MALZEMELER
3 dilim bayat ekmek (kabukları soyulacak)
Kibrit kutusu büyüklüğünde balık yumurtası
1 adet limonun suyu
1 su bardağı sızma zeytinyağı
2 adet orta boy havuç (çok ince rendelenecek)
1 demet dereotu (çok ince kıyılacak)
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

Üzerini süslemek için;
8-10 adet siyah zeytin

HAZIRLANIŞI
Bir mutfak robotunun içine bayat ekmek, limon suyu, balık yumurtası ve zeytinyağını koyarak iyice ezilene kadar çekelim. Sonra da derin bir tasın içinde çok ince rendelenmiş havuç, kıyılmış dereotunu yerleştirelim. Üzerine robotta çekilmiş püreyi ekleyip iyice karıştıralım.

Orta boy bir servis tabağına bu mezeyi kaşıkla düzelterek yerleştirelim. Üzerine zeytinleri dizip, servise sunmadan önce 1-2 yemek kaşığı kadar zeytinyağını gezdirelim.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »