MALZEMELER
1 veya 1,5 kg.lık kuzu kol veya but eti (iri kemikli parçalara ayrılacak)
1 yemek kaşığı tereyağı
2 su bardağı pirinç
3 adet yumurta
1 kg. yoğurt
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
HAZIRLANIŞI
İri parçalara ayrılmış etleri geniş bir tencereye yerleştirip, üzerine tereyağını ekleyip, 10 dakika kadar karıştırarak kavuralım. 5 su bardağı suyu tencereye aktarıp, ağzını kapatıp, orta hararetli ateşte pişmeye bırakalım.
Öte yandan pirinci bol sıcak suda yıkayıp, bir kenara koyalım. Derin bir kasenin içinde yumurtaları çırpıp, yoğurdu boşaltalım ve iyice çırpıp, karıştıralım. İyice yumuşayan etleri tencerenin içinden süzdürüp, alalım ve orta boy bir fırın tepsisine yan yana dizelim. Üzerine tuz ve karabiberle beraber yıkanmış pirinçleri serpiştirelim. Üzerine haşladığımız etin suyundan 3 su bardağı et suyunu aktaralım. En sonunda da daha önceden hazırladığımız yoğurtlu meyaneyi tüm malzemelerin üzerine gezdirelim. Fırını 175 dereceye ayarlayıp, tepsiyi orta göze yerleştirelim. Yaklaşık 45-50 dakika pişen ve üzeri altın sarısı olan elbasanı fırından çıkarıp, sıcak olarak servise sunalım.
Yanında salata, çok güzel ve sade bir tamamlayıcı olacaktır.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
4 Ölçü Dry Cin
2 Ölçü Kayısı Likörü
2 Ölçü Grenadine (nar şurubu)
2 Ölçü Limon Suyu
HAZIRLANIŞI
Tüm malzemeyi bir shaker yardımıyla iyice karıştırın. Kokteyl bardağına hoşaltın. Bir dilim kayısı ile süsleyerek servis yapın.
Kategori: İçki - İçecekler.
Yukarı Git »
MALZEMELER
4-6 kişilik
2 ½ su bardağı kaynar süt
1 kahve fincanı un
1 çorba kaşığı margarin
az tuz
HAZIRLANIŞI
Yağı küçük bir tencerede eritin. Unu ekleyin ve ağır ateşte karıştırarak kavurun, üç dakika sonra ateşten alın. Beş dakika dinlendirin ve sonra çırparak kaynar sütü ekleyin. Orta ateşte karıştırarak bir kere kaynatın ve sonra ağır ateşte zaman zaman karıştırarak 10 dakika pişirip süzün.
Kategori: Soslar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
75 gr margarin
1 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt
8 adet orta boy enginar
1 adet limonun suyu
50 gr rendelenmiş kaşar peyniri
125 gr çiğ krema
karabiber, tuz
HAZIRLANIŞI
Enginarları ayıklayıp,limonlu suya atıp, biraz bekletin. Limonlu sudan aldıktan sonra güvece koyup, su ve tuz ilave ederek orta ateşte pişirin. Haşladığınız enginarları 25 gr yağda sote edip, bir güvece koyun . Diğer yanda 50 gr margarini ateşte eritip, unu katın. Un kavrulunca 1 bardak sütü yavaş yavaş ilave edip, hızlı hızlı karıştırarak una yedirin. Muhallebi kıvamını buluncaya kadar pişirdiğiniz beşamel sosa çiğ krema ve rendelenmiş peynirin yarısı ilave edip, enginarların üzerine dökün. Artan peyini de enginarların üzerine serpiştirip, güveçten servis yapın.
Kategori: Sebze Yemekleri.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1 demet ıspanak
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı un
yoğurt
tuz
3-4 diş sarımsak
HAZIRLANIŞI
Ispanakları ayıklayıp, yıkayın. Çok ince olmamak kaydıyla doğrayın. Bir tencereye koyup su eklemeden kendi suyuyla haşlayın. Başka bir tencerede 1 yemek kaşığı yağı eritin. 1 yemek kaşığı unu ekleyip biraz sararıncaya kadar kavurun. Üzerine bir bardak süt ekleyip beşamel sos elde edin. Haşlanan ıspanakları süzgece alın
suyunu iyice süzdürün. Beşamel sosu üzerine dökün karıştırın. 1-2 dakika ıspanaklar beşamel sosu çekene kadar pişirin. Borcama alın. Soğuyunca üzerine sarımsaklı yoğurdu dökün. Kırmızı biberle süsleyin.
Kategori: Sebze Yemekleri.
Yukarı Git »