Bereketli Elbasan Tava

[Değiştir]

MALZEMELER
1 veya 1,5 kg.lık kuzu kol veya but eti (iri kemikli parçalara ayrılacak)
1 yemek kaşığı tereyağı
2 su bardağı pirinç
3 adet yumurta
1 kg. yoğurt
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

HAZIRLANIŞI
İri parçalara ayrılmış etleri geniş bir tencereye yerleştirip, üzerine tereyağını ekleyip, 10 dakika kadar karıştırarak kavuralım. 5 su bardağı suyu tencereye aktarıp, ağzını kapatıp, orta hararetli ateşte pişmeye bırakalım.
Öte yandan pirinci bol sıcak suda yıkayıp, bir kenara koyalım. Derin bir kasenin içinde yumurtaları çırpıp, yoğurdu boşaltalım ve iyice çırpıp, karıştıralım. İyice yumuşayan etleri tencerenin içinden süzdürüp, alalım ve orta boy bir fırın tepsisine yan yana dizelim. Üzerine tuz ve karabiberle beraber yıkanmış pirinçleri serpiştirelim. Üzerine haşladığımız etin suyundan 3 su bardağı et suyunu aktaralım. En sonunda da daha önceden hazırladığımız yoğurtlu meyaneyi tüm malzemelerin üzerine gezdirelim. Fırını 175 dereceye ayarlayıp, tepsiyi orta göze yerleştirelim. Yaklaşık 45-50 dakika pişen ve üzeri altın sarısı olan elbasanı fırından çıkarıp, sıcak olarak servise sunalım.
Yanında salata, çok güzel ve sade bir tamamlayıcı olacaktır.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »