Ballı Patlıcan


MALZEMELER
2 adet patlıcan
1 çay bardağı zeytinyağ
2 yemek kaşığı domates püresi
2 adet sarmısak
1 yemek kaşığı bal
1 tatlı kaşığı soya sosu
1 çay kaşığının ucuyla kekik
1 bardak su
Tuz
Karabiber

HAZIRLANIŞI
Patlıcanları çizgili olarak soyun. Zar şeklinde doğrayın. Soğuk ve tuzlu suda bekletin.
Ufak bir sos tenceresine; 2 yemek kaşığı sıvıyağ, domates püresi, ezilmiş sarmısak, bal, soya sosu, kekik, tuz, karabiber ve 1 bardak suyu koyun. 15 dakika pişirin.
Sudaki patlıcanları çıkartın. Kağıt havluyla fazla suyunu alın. Kızgın yağda kızartın.
Sıcak sıcak ballı sosun içine atın. 5 dakika sosla birlikte pişirin. Servis tabağına alın.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Ballı Sebze (4 Kişilik)


MALZEMELER
4 adet şalgam
4 adet havuç
1 adet soğan
3 çorba kaşığı bal
100 gr. tereyağı
1 adet defne yaprağı
Tuz, karabiber
4 adet bonfile


HAZIRLANIŞI
Şalgam ve havucu ayıklayıp, küp şeklinde doğrayın. Soğanı ortadan ikiye kesin. Küçük bir tencereyi yarısına kadar su ile doldurun. 2 çorba kaşığı bal ve soğanı ekleyip kaynatın. Sebzeleri ilave edip 5 dakika haşlayın.
Sebzeleri sudan çıkarıp süzün. 50 gr. tereyağında kavurun. Tuz, karabiber ve defne yaprağını ekleyin. Üzerine kalan 1 çorba kaşığı balı koyup karıştırın.
Ballı sebzeleri tereyağında kızartılmış bonfilenin yanında garnitür olarak servis yapın.

Kategori: Tatlılar.

Yukarı Git »

Ballı Tahinli Sarma (6-8 Kişilik)


MALZEMELER
3 Yufka
1.5 Su Bardağı Tahin
1 Su Bardağı Bal
1 Su Bardağı Dövülmüş Fındık
1 Tatlı Kaşığı Mahlep
1 Yumurta Sarısı
1/2 Su Bardağı Pudra Şekeri


HAZIRLANIŞI
Çukur bir kapta tahin, bal, mahlep ve dövülmüş fındığı iyice karıştırın. Bir yufkayı tezgaha yayın. Hazırladığınız harcın üçte birini yufkanın üzerine yayın.Ikinci yufkayı harcın üzerine yayarak aynı işlemi tekrarlayın.
Üçüncü yufkanın üzerine de kalan harcı yaydıktan sonra, yufkayı ortadan ikiye bölün.
Yuvarlak kısmından başlayarak yufkayı rulo şeklinde sarın Yufkanın diğer yansı için de aynı işlemi uyguladıktan sonra 5 cm eninde verev olarak dilimlere ayırın.
Dilimleri tepsiye yerleştirip üzerlerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kızarana kadar pişirin. Servis tabağına alıp üzerlerine pudra şekeri serpin.

Kategori: Tatlılar.

Yukarı Git »

Ballı Tavuk Armonisi


MALZEMELER
10 adet tavuk kalçası
1 çay bardağı soya sosu
1 çay bardağı bal
1 çay kaşığı karabiber

HAZIRLANIŞI
Tavukları yıkayıp, süzün. Çukur bir kapta, soya sosunu, karabiber ve balı karıştırın. Hazırladığınız sosa tavukları koyun ve 2 saat buzdolabında bekletin.
Fırına dayanıklı cam bir kaba sosuyla birlikte tavukları aktarın. 175 derecelik fırında 25 dakika pişirin.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Ballı Tulum Peyniri


MALZEMELER
2 su bardağı tulum peyniri (Ben hep Erzincan tulumunu tercih ederim)
Yarım su bardağı hazır çiğ krema
Yarım su bardağı galeta unu (kızartma için)
Yarım çay bardağı sıvıyağı


HAZIRLANIŞI
Önce derin bir karıştırma kabının içine tulum peyniri ve kremayı koyalım ve sanki köfte yoğurur gibi yoğuralım. Sonra da bu karışımdan, elimizi ıslatarak ufak, yuvarlak yassı köfteler yapalım. Tıpkı et köftesi formunda hazırlayalım.
Öte yandan bir tabağa galeta ununu serpip, geniş bir tavaya da sıvıyağı ilave edip, ocağın üzerine oturtalım.
Galeta ununu batırıp, her tarafını iyice buladıktan sonra kızgın yağda yine köfte kızartır gibi önlü arkalı, üzerleri iyice sararıncaya kadar kızartalım. Üzerine kağıt havlu serili servis tabağına çıkarıp, yağını iyice emdirelim.
Öte yandan balı ufak bir tencereye boşaltıp, ılıklaşıncaya kadar 3-4 dakika ısıtalım. Ilık balı peynirli köftelerin üzerine gezdirip, ince çekilmiş ceviz içini de en üste serpiştirelim. Ilıkken servise sunalım.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [20/66] Önceki 18 19 20 21 22 Sonraki