Ballı Tulum Peyniri

[Değiştir]

MALZEMELER
2 su bardağı tulum peyniri (Ben hep Erzincan tulumunu tercih ederim)
Yarım su bardağı hazır çiğ krema
Yarım su bardağı galeta unu (kızartma için)
Yarım çay bardağı sıvıyağı


HAZIRLANIŞI
Önce derin bir karıştırma kabının içine tulum peyniri ve kremayı koyalım ve sanki köfte yoğurur gibi yoğuralım. Sonra da bu karışımdan, elimizi ıslatarak ufak, yuvarlak yassı köfteler yapalım. Tıpkı et köftesi formunda hazırlayalım.
Öte yandan bir tabağa galeta ununu serpip, geniş bir tavaya da sıvıyağı ilave edip, ocağın üzerine oturtalım.
Galeta ununu batırıp, her tarafını iyice buladıktan sonra kızgın yağda yine köfte kızartır gibi önlü arkalı, üzerleri iyice sararıncaya kadar kızartalım. Üzerine kağıt havlu serili servis tabağına çıkarıp, yağını iyice emdirelim.
Öte yandan balı ufak bir tencereye boşaltıp, ılıklaşıncaya kadar 3-4 dakika ısıtalım. Ilık balı peynirli köftelerin üzerine gezdirip, ince çekilmiş ceviz içini de en üste serpiştirelim. Ilıkken servise sunalım.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »