Balık Pastırması


MALZEMELER
Kılıç balığı filetoları
1 paket kaya tuzu
Çemen
Yeşil salata

HAZIRLANIŞI
Kılıç balığı filetoları akşamdan 12 saat kaya tuzuna yatırılır. Bu süre tamamlanınca yıkanıp, tülbentle kurulanır. Üzeri çemenle kaplanıp kurutulur. Çemen ele yapışmayacak kıvama geldiği zaman, balık pastırması hazırdır. İnce dilimler halinde kesilir ve yeşil salata üzerinde servis yapılır.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Balık sarma


MALZEMELER
1 adet Lüfer (Kuzu balığı, akya veya palamut da olur)
1 küçük yoğurt
1/2 su bardağı tatlı salça
1 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz
karabiber
kekik
iki defne yaprağı (yoksa fesleğen yaprağı)

Kategori: Deniz Ürünleri.

Yukarı Git »

Balık Sosu (4 Kişilik)


MALZEMELER
1 su bardağı çiçek yağı
1 yumurta sarısı
1 çay kaşığı kara biber
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı kekik
1 çay kasığı hardal
1 limon


HAZIRLANIŞI
Malzemelerin hepsini bir kapta toplayın. Üzerine limonu sıkın. Mikserle ve çatalla bu karışımı iyice çırpın. Balık sosunuz artık hazır.
Balık sosunu tavada veya ızgarada pişirdiğiniz balığın üzerine istediğiniz miktarda dökün.
Satın aldığınız balığınızı eğer tava yapacaksanız: Temizleyip yıkadıktan sonra suyunu çekmesi için iki kat kağıt havlunun üzerine serin. Üzerine de aynı kağıttan koyun ve kağıdın balığın suyunu çekmesini bekleyin. Daha sonra una bulayıp kızgın yağda kızartın. Bu işlem balığın daha lezzetli olmasını ve balıktaki unun yağı yakmamasını sağlar.

Kategori: Soslar.

Yukarı Git »

Balık yahnisi


MALZEMELER
4 adet beyaz etli balık fletosu
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet ince doğranmış soğan
2 adet orta boy kabak
100 gr. doğranmış mantar
1 çorba kaşığı limon suyu
Tuz - Karabiber

HAZIRLANIŞI
Yağsız tavada balıklar kızartılır. Soğan, kabaklar ve karabiber marine edilir. Mantarlar da eklenerek kavrulur. Küp küp doğranmış domates ve limon suyu ilave edilir. Tuz eklenerek pişirilir. İyice sos kıvamına geldiğinde balıklar ilave edilerek 5 dk. kadar daha pişirilir.

Kategori: Yahniler.

Yukarı Git »

Balık Yahnisi


MALZEMELER
7-8 parça levrek balığı filetosu (yani kılçıkları ve kemiği ayıklanıp, 10-15 cm.lik parçalara bölünmüş)
8-10 adet orta boy kuru soğan
1 su bardağı zeytinyağı
2 yemek kaşığı dolmalık kuru üzüm
2 yemek kaşığı dolmalık çam fıstığı
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı karanfil
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı toz şeker
1 kahve fincanı beyaz şarap

HAZIRLANIŞI
Kılçıkları ve kemikleri temizlenerek el kadar parçalara bölünmüş fileto balıklar yıkanır ve süzülmeye bırakılır.
Öte yandan kuru soğanlar çok ince halkalar şeklinde doğranır. Geniş ve yayvan bir tencereye zeytinyağı boşaltılıp, orta ısıdaki ateşin üzerine oturtulur. Soğanlar hafif sararmaya başladığında dolmalık fıstıklarla beraber yıkanmış üzümler eklenir ve bir dakika kadar çevrilir. Sonra da üzerine levrek balık filetoları dizilir, tüm baharatlar tuz ve toz şekerle beraber serpiştirilir. En son olarak beyaz şarap gezdirilir ve tencerenin kapağı kapatılarak kısık ateşte pişmeye bırakılır. Balıklar iyice yumuşadığında ocaktan alınır, soğuması beklenir ve servise sunulur.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [14/66] Önceki 12 13 14 15 16 Sonraki