[Değiştir]
MALZEMELER
7-8 parça levrek balığı filetosu (yani kılçıkları ve kemiği ayıklanıp, 10-15 cm.lik parçalara bölünmüş)
8-10 adet orta boy kuru soğan
1 su bardağı zeytinyağı
2 yemek kaşığı dolmalık kuru üzüm
2 yemek kaşığı dolmalık çam fıstığı
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı karanfil
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı toz şeker
1 kahve fincanı beyaz şarap
HAZIRLANIŞI
Kılçıkları ve kemikleri temizlenerek el kadar parçalara bölünmüş fileto balıklar yıkanır ve süzülmeye bırakılır.
Öte yandan kuru soğanlar çok ince halkalar şeklinde doğranır. Geniş ve yayvan bir tencereye zeytinyağı boşaltılıp, orta ısıdaki ateşin üzerine oturtulur. Soğanlar hafif sararmaya başladığında dolmalık fıstıklarla beraber yıkanmış üzümler eklenir ve bir dakika kadar çevrilir. Sonra da üzerine levrek balık filetoları dizilir, tüm baharatlar tuz ve toz şekerle beraber serpiştirilir. En son olarak beyaz şarap gezdirilir ve tencerenin kapağı kapatılarak kısık ateşte pişmeye bırakılır. Balıklar iyice yumuşadığında ocaktan alınır, soğuması beklenir ve servise sunulur.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »