MALZEMELER
1 kg. kemikli kuzu veya kuzu kuşbaşı et
3 orta boy ayva
3 adet kuru soğan
3 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı toz şeker
Tuz
HAZIRLANIŞI
Soğanı ince ince doğrayın. Tereyağını tencereye koyup, eritin. Soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun.
Kemikli parça etleri soğana ekleyip, suyunu salıncaya kadar pişirin. Etlerin üzerini geçecek kadar su ve tuz ilave edip, etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Ayvaların kabuklarını soyup ikiye kesin. Çekirdekli kısımlarını çıkarıp, iri iri doğrayın ve tencereye ekleyin.
Bir yemek kaşığı kadar toz şekeri ilave edip, ayvalar yumuşayıncaya kadar orta ateşte kapağı kapalı olarak pişirin, sıcak olarak servis yapın.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
300 gr Nohut
500 gr Tahin
4-5 Diş Sarımsak
1 Adet Ekmek Ayvası
Yarım Limon Suyu
2 Tatlı Kaşığı Toz Şeker
2 çorba kaşığı bal
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı kırmızı pul biber
Tuz
HAZIRLANIŞI
Nohutu bir gece önceden tuzlu suda bekletin. Ertesi gün düdüklü tencerede 20 dakika veya normal tencerede yaklaşık 1 saat pişirin. Tencereden aldıktan sonra kabuklarını ayırın. Blenderde veya çatalla iyice ezin.
Tahin, dövülmüş sarımsak, tuz, bir çorba kaşığı şeker, 1 çorba kaşığı zeytinyağı ve limon suyunu ılık nohuta karıştırarak ekleyin.
Ayvanın kabuklatını soyup ince rendeleyin. Bir kapta 2 çorba kaşığı zeytinyağında 10 dakika kadar öldürün. Tuz, pul biber, bal, 1 kaşık şeker ilave edip nohutların üzerine dökerek servis yapın.
Kategori: Yarışma Tarifleri.
Yukarı Git »
MALZEMELER
2.5 Su Bardağı Un
1.5 Su Bardağı Tozşeker
1 Su Bardağı Ayva Reçeli
1 Çay Kaşığı Yenibahar ve Tarçın Karışımı
1 Su Bardağı Süt
100 gr Margarin
1 Kabartma Tozu
1 Yumurta
1 Yemek Kaşığı Kuşüzümü
2 Tatlı Kaşığı Pudra Şekeri
HAZIRLANIŞI
Şeker, süt ve reçeli bir kapta çırpın. Şeker eriyince yumurta, kabartma tozu, tarçın-yenibahar karışımı, kuşüzümü ve unu eleyin. Hamuru iyice karıştırıp margarinle yağlanmış kek kalıbına dökün.
Kalan margarini hamurun üzerine parça parça keserek ilave edin. Önceden 180 derece ısıtılmış fırında 45 dakika pişirin. Soğuduktan sonra kekin üzerine pudra şekeri serpin. Dilimleyerek servis yapın.
Kategori: Kekler - Pastalar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
4 Adet Yumurta
2 Su Bardağı Toz Şeker
1 Su Bardağı Dövülmüş Ceviz
2 Su Bardağı Ayva Rendesi
Yarım limon suyu
1 Paket Kabartma Tozu
1 Çay Kaşığı Tarçın
125 gr Margarin
2,5 Su Bardağı Un
Çikolata sos için :
100 gr Margarin
4 Yemek Kaşığı Kakao
1 Adet Yumurta
5 Yemek Kaşığı Pudra Şekeri
HAZIRLANIŞI
Yumurtaları ve toz şekeri çırpın. Margarini eritip ılınmasını bekleyin. Ceviz ve margarini katın. Ayva rendesi ve Iimon suyunu karıştırın. Hamura ilave edin. Un ve kabartma tozunu; tarçını ekleyerek yavaş yavaş karışıma katın.
Yağlanmış unlanmış kek kalıbına dökın. 170 derecede ısıtılmış fırında 50 dakika pişirin. Soğuduktan sonra kalıptan çıkarın. Üzerine çikolatalı sos dökıp servise sunun.
Sosun hazırlanışı : Margarini eritip soğutun. Kakao, yumurta ve pudra şekeri ile mikserde çırpın. Kekin üzerine gezdirin.
Kategori: Kekler - Pastalar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
125 gram krema
175 gram pudra şeker
2 adet jelatin
Ayva Salatası için:
2 adet ayva
yarım limon suyu
yarım limon kabuğu rendesi
yarım su bardağı şeker
1 fincan maraskino likörü
HAZIRLANIŞI
Öncelikle krema, pudra şekeri ve jelatin karıştırılarak, bir taşım kaynatacağız ve küçük krem karamel kalıplarının içini streçle kaplayıp, karışımımızı bu kalıplara doldurucağız. En az 7-8 saat buzdolabında bekletmeliyiz.
Bu arada biz, 2 adet ayvanın kabukları soyalım ve ayvaları küp küp doğrayalım.
Üzerine limon suyu, toz şeker ve likörü döküp, limon kabuğu rendesini serpiştirelim.
Servis tabağının etrafına ayva salatasını bir simit şeklinde dizelim. Ortasına da buzdolabında dondurduğumuz panna cottalarımızı alıp, kalıbından çıkararak yerleştirelim. Sıcak yaz günleri için ideal bir tatlıdır. Afiyet olsun.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »