Ayvalı Panna Cotta (İtalyan Pudingi)

[Değiştir]

MALZEMELER
125 gram krema
175 gram pudra şeker
2 adet jelatin

Ayva Salatası için:
2 adet ayva
yarım limon suyu
yarım limon kabuğu rendesi
yarım su bardağı şeker
1 fincan maraskino likörü

HAZIRLANIŞI
Öncelikle krema, pudra şekeri ve jelatin karıştırılarak, bir taşım kaynatacağız ve küçük krem karamel kalıplarının içini streçle kaplayıp, karışımımızı bu kalıplara doldurucağız. En az 7-8 saat buzdolabında bekletmeliyiz.
Bu arada biz, 2 adet ayvanın kabukları soyalım ve ayvaları küp küp doğrayalım.
Üzerine limon suyu, toz şeker ve likörü döküp, limon kabuğu rendesini serpiştirelim.
Servis tabağının etrafına ayva salatasını bir simit şeklinde dizelim. Ortasına da buzdolabında dondurduğumuz panna cottalarımızı alıp, kalıbından çıkararak yerleştirelim. Sıcak yaz günleri için ideal bir tatlıdır. Afiyet olsun.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »