MALZEMELER
1 kilo ayva
2 su bardağı tozşeker
2 litre su
HAZIRLANIŞI
Ayvalar yıkanır, ayıklanır, dörde bölünür ve çekirdekleri çıkarılır. Çıkarılan çekirdekler atılmaz. Kaynatacağımız suyun içine atılır. Aynı suya ayvalar da atılır. Yarım saat kadar ayvalar pişinceye dek kaynatılır. İnmesine yakın tozşeker ilave edilir. 1-2 taşım da o şekilde kaynatılıp soğuk olarak servis yapılır.
Kategori: Tatlılar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
3 adet ayva
8 su bardağı su
1,5 su bardağı toz şeker
3-4 adet karanfil
HAZIRLANIŞI
Önce komposto tenceresine suyu koyun. Sonra yıkadığınız ayvaları 4?e bölün. Çekirdek yuvalarını çıkarın, soyun, yıkayın ve tenceredeki suya bırakın. Dışarıda bekletirseniz
kararırlar. Çekirdeklerinden 7-8 tane ayırıp onu da tencereye ekleyin. Karanfilleri atıp, orta ateşte ayvalar yumuşayıncaya dek pişirin. Toz şekeri ekleyip, ateşi iyice kısın. Kompostonun rengi pembeye yaklaşınca (ayva pişmişi rengi) ocaktan alın. İçinden karanfilleri ve çekirdekleri alıp, soğutun.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1.200 gr ayva
600 gr toz şeker
karanfil
HAZIRLANIŞI
Ayvaları yıkayıp, dört eşit parçaya bölün. Çekirdeklerini çıkarıp, çekirdek yataklarını temizledikten sonra tencereye koyun. Tencereye bir miktar su ve birkaç adet karanfil koyduktan sonra tencerenin kapağını kapatıp orta ateşe oturtun. Ayvalar sularını salıp tekrar çekmeye başladıklarında tencereyi ateşten alın. Ayvaları tahta bir kaşık yardımıyla bastırarak ezip, süzgeçten geçirin. Ayvalara şeker katın ve tekrar tencereye alıp orta ateşe oturtun. Tahta bir kaşıkla karıştırarak, marmelat kıvamına buluncaya dek kaynatın. Sonra ateşten alın ve soğumaya bırakın. Ilındığında kuru cam kavanozlara boşaltın, soğuduğunda kavanozların kapaklarını kapatıp, serin bir yerde muhafaza edin.
Kategori: Reçeller - Marmelatlar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1.5 kg ayva
5 su bardağı su
1.5 kg toz şeker
2 çorba kaşığı limon suyu
HAZIRLANIŞI
Ayvaların kabuklarını soyup, kalın delikli bir rendeyle çekirdek yatakları bozulmayacak şekilde rendeleyin. Ayvaları suya koyup, 5 -6 dakika kadar haşlayın. Sonra toz şekeri katın ve karıştırarak eritin. Şeker eridikten sonra, orta ateşte koyulaşıncaya dek kaynatın .Reçel kıvamını bulduğunda, iki çorba kaşığı limon suyunu katıp, biraz karıştırın. Bir taşım kaynatıldıktan sonra tencereyi ateşten alıp, soğumaya bırakın. Sonra kuru cam kavanozlara boşaltın, soğuduğunda kavanozların kapaklarını kapatıp, serin bir yerde muhafaza edin.
Kategori: Reçeller - Marmelatlar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1.5 kg ayva
1.5 kg şeker
6 su bardağı su
2 çorba kaşığı limon suyu
HAZIRLANIŞI
Ayvaların kabuklarını soyup, ikiye bölün, çekirdekerini ve çekirdek yatağını çıkarın. Ayvaları yarım santim genişliğinde parçalara doğrayın. Bir tencereye altı su bardağı su koyup, ayvaları bu tencereye atın. Ayvalar yumuşayıncaya dek haşlayın. Sonra şekeri katın ve karıştırarak şekeri eritin. Reçelin şurubu koyulaşıncaya dek tenceredekileri kaynatın. Şurup kıvamını bulduğunda, iki çorba kaşığı limon suyunu katıp, biraz karıştırın. Bir taşım kaynattıktan sonra tencereyi ateşten alıp, soğumaya bırakın. Sonra kuru cam kavanozlara boşaltın, soğuduğunda kavanozların kapaklarını kapatıp, serin bir yerde muhafaza edin.
Kategori: Reçeller - Marmelatlar.
Yukarı Git »