[Değiştir]
MALZEMELER
3 adet ayva
8 su bardağı su
1,5 su bardağı toz şeker
3-4 adet karanfil
HAZIRLANIŞI
Önce komposto tenceresine suyu koyun. Sonra yıkadığınız ayvaları 4?e bölün. Çekirdek yuvalarını çıkarın, soyun, yıkayın ve tenceredeki suya bırakın. Dışarıda bekletirseniz
kararırlar. Çekirdeklerinden 7-8 tane ayırıp onu da tencereye ekleyin. Karanfilleri atıp, orta ateşte ayvalar yumuşayıncaya dek pişirin. Toz şekeri ekleyip, ateşi iyice kısın. Kompostonun rengi pembeye yaklaşınca (ayva pişmişi rengi) ocaktan alın. İçinden karanfilleri ve çekirdekleri alıp, soğutun.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »