Ayşe Fasulye Sote


MALZEMELER
4 kişilik
1 kg ayşe fasulye
½ kahve kaşığı karbonat
az tuz
1 çorba kaşığı tereyağı


HAZIRLANIŞI
Fasulyelerin uçlarını kopartıp, kılçıklarını keserek ayıklayın ve mümkün olduğunca ince dilimleyin. Yıkadıktan sonra içinde ½ kahve kaşığı karbonat bulunan bol kaynar suda 4-5 dakika kontrol ederek haşlayın ve hemen üzerine soğuk su akıtarak soğutun. Servis edeceğiniz zaman kaynar suda 2 dakika ısıtıp süzdürün. Bir çorba kaşığı tereyağında bir dakika sote yapıp servis edin.

Kategori: Mezeler - Ordövrler.

Yukarı Git »

Ayseli?nin Vitaminli Patates Çorbası


MALZEMELER
5 adet orta boy patates
2 adet orta boy kuru soğan
Yarım su bardağı pilavlık iri bulgur
2 yemek kaşığı margarin veya sıvıyağ
1 su bardağı haşlanmış nohut
6-7 su bardağı et suyu
Yarım yemek kaşığı salça
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kuru nane

HAZIRLANIŞI
Patatesleri iyice yıkayıp, dörde bölelim ve orta boy bir tencereye yerleştirelim, üzerine bir parmak çıkacak kadar su ekleyip, orta ısıdaki ateşte haşlanmaya bırakalım. Öte yandan çorba pişireceğimiz tencereye yağımızı aktarıp, salçayı koyalım ve yarım dakika kadar hafifçe kavurup, et suyunu ekleyelim.
Bir taraftan da haşlanmış nohutla, bulguru yıkayıp hazır edelim. Şimdi haşlanan patateslerin kabuklarını soyup, çatalla iyice ezip püre haline getirelim. Çorba tenceresindeki et suyu kaynar kaynamaz patates püresini, bulgur ve önceden haşlanmış nohudu karıştırarak ilave edelim. Bulgurlar iyice yumuşayıp, pişince ortalama 15 dakika sonra çorbanın altını söndürelim. Tuz, karabiber ve naneyi ekleyip, karıştıralım. Sıcak olarak servise sunalım. İsterseniz üzerine ayrıca kızdırılmış pul biberli tereyağı sosunu da gezdirebilirsiniz.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Ayva Dolması (6 Kişilik)


MALZEMELER
3 Orta Boy Ayva
500 gr Kuzu Kuşbaşı
2 Soğan
2 Sivri Biber
2 Çorba Kaşığı Kuşüzümü
1 Tatlı Kaşığı Köri
2 Çorba Kaşığı Un
1 Çorba Kaşığı Tozşeker
1.5 Tatlı Kaşığı Zeytinyağı
1 Limon
Tuz


HAZIRLANIŞI
Ayvaları soyup ikiye bölün ve çekirdekli kısımlarını çıkarın. Kararmamaları için limon suyu ile ovun.
Soğanları küçük küpler halinde doğrayıp zeytinyağında pembeleştirin. Eti ekleyip tahta kaşıkla karıştırın. Suyunu salıp tekrar çekinceye kadar kavurun. Sivri biberleri doğrayıp ilave edin. Kuşüzümü, kimyon, köri ve tuz ekleyin. 10 dakika daha pişirip ateşten alın.
Ayvaların çekirdek yataklarına, hazırladığınız etli karışımdan ikişer kaşık doldurun ve bir tencereye yerleştirin.
Un, tozşeker, zeytinyağı ve tuzu küçük bir kasede karıştırıp sos halini alıncaya kadar azar azar su ekleyerek çırpın. Ayvaların üzerine gezdirip karabiber serpin ve tencerenin kapağını kapatıp orta ateşte kaynamaya bırakın. Arasıra yemeğin suyundan kaşık kaşık ayvaların Üzerine gezdirerek yarımsaat kadar kısık ateşte pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Dikkat! Etlerin kurumaması için gerekirse kaynar su ekleyin.

Kategori: Dolmalar.

Yukarı Git »

Ayva Helvası


MALZEMELER
1 kg ayva
1 su bardağı toz şeker
1 limonun suyu

HAZIRLANIŞI
Öncelikle ayvaları yıkayalım, çekirdeklerini ayıklayıp, kabuklarıyla beraber iri parçalar halinde doğrayalım.
Geniş bir tencereye ayvaları yerleştirip, üzerine 2-3 parmak çıkacak kadar su ekleyip, orta ısılı ateşte haşlanmaya bırakalım. Ayvalar iyice yumuşadığında altını söndürüp, süzdürelim.
Bir mutfak robotuna koyduğumuz ayvaları püre haline getirelim. Sonra bir tencereye; bir su bardağı dolusu ayva püresine karşılık bir su bardağı toz şekeri koyalım. Üzerine bir limon suyunu da sıkıp, çok kısık ateşte pişmeye bırakalım. Helvanın olup olmadığını anlamak için, bir kaşıkla çizgi çekelim. Bu çizgi tekrar kavuşmuyorsa olmuş demektir. Altını söndürüp bir tepsiye bir parmak kalınlığında dökelim. En az 5-6 saat buzdolabında soğutalım. İyice katılaşıp, sertleştiğinde küçük parçalar halinde kesip, şeker gibi ikram edelim.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Ayva Jölesi


MALZEMELER
2 su bardağı haşlanmış ayva suyu
1 su bardağı şeker

HAZIRLANIŞI
Öncelikle 2 su bardağı ayvanın haşlama suyuna 1 su bardağı şeker katalım ve kaynamaya bırakalım. Daha sonra şerbet iyice koyulaşınca, altını söndürelim ve kaselere paylaştıralım. İyice soğuduktan sonra kaşıkla jöle gibi yiyebilirsiniz.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [33/39] Önceki 31 32 33 34 35 Sonraki