Ayseli?nin Vitaminli Patates Çorbası

[Değiştir]

MALZEMELER
5 adet orta boy patates
2 adet orta boy kuru soğan
Yarım su bardağı pilavlık iri bulgur
2 yemek kaşığı margarin veya sıvıyağ
1 su bardağı haşlanmış nohut
6-7 su bardağı et suyu
Yarım yemek kaşığı salça
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kuru nane

HAZIRLANIŞI
Patatesleri iyice yıkayıp, dörde bölelim ve orta boy bir tencereye yerleştirelim, üzerine bir parmak çıkacak kadar su ekleyip, orta ısıdaki ateşte haşlanmaya bırakalım. Öte yandan çorba pişireceğimiz tencereye yağımızı aktarıp, salçayı koyalım ve yarım dakika kadar hafifçe kavurup, et suyunu ekleyelim.
Bir taraftan da haşlanmış nohutla, bulguru yıkayıp hazır edelim. Şimdi haşlanan patateslerin kabuklarını soyup, çatalla iyice ezip püre haline getirelim. Çorba tenceresindeki et suyu kaynar kaynamaz patates püresini, bulgur ve önceden haşlanmış nohudu karıştırarak ilave edelim. Bulgurlar iyice yumuşayıp, pişince ortalama 15 dakika sonra çorbanın altını söndürelim. Tuz, karabiber ve naneyi ekleyip, karıştıralım. Sıcak olarak servise sunalım. İsterseniz üzerine ayrıca kızdırılmış pul biberli tereyağı sosunu da gezdirebilirsiniz.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »