MALZEMELER
500 gr. YAĞSIZ  KOYUN  veya  DANA  KIYMASI 
50 gr BALDO  PİRİNÇ 
2 adet YUMURTA 
100 gr KURU  SOĞAN 
1/2 demet MAYDANOZ 
30 gr ZEYTİNYAĞI 
TUZ
KARABİBER
KIZARTMA YAĞI
UN 
HAZIRLANIŞI
Soğan  rendelenerek   tavaya  konan  kıymanın  yarısı  ile  birlikte  orta  derecede   ( 5  dakika )  kavrulur.Fazla  yağı  süzülerek   derince  bir  kaba  alınıp; içine  ince  kıyılmış  yarım demet  maydanoz.,  5 dakika  haşlanıp  suyu  süzülmüş   pirinç, bir yumurtanın  sarısı  konup istenildiği  kadar tuz  ve  biber  eklenerek 10  dakika  kadar  iyice  yoğurulur.( Osmanlı  mutfağında  bazı  yörelerde  içine  kimyon- kekik- ince  çekilmiş  ceviz  ilave  edildiği  yazılmışsa  da  kişisel  zevke  göre  düşünülmelidir ) Hazırlanan  harçtan  yassı  ve  oval  biçimde  hazırlanan  köfteler  önce  una  daha  sonra  da  küçük  ve  derin bir kap  içince  iyice  çırpılan  bir  yumurta  ile  sarısı  ayrılan  diğer  yumurtanın  akına  bir  kaç  kez  bulunıp  kızgın  yağda  altın  rengi  alıncaya  kadar  kızrtılarak  kağıt  havlu  üzerine  çıkarılır. ( Yumurta  akı  ne  kadar  fazla  olursa  köftelerin   saçakları  o  kadar  fazla  olacaktır ) Kağıt  havlu  üzerinde  fazla  yağı  alınan  köfteler  yanında  istenen  bir  garnitür  ile  ( Sebze  sotesi - pilav- patares  püresi  vs)  . ile  sıcak olarak  ısıtılmış  tabaklarda  servis  edilir.
      
Kategori: Köfteler.
      
Yukarı Git »
      
      
      
      MALZEMELER
Krep hamuru için: 1 su bardağı un
2 adet yumurta
1/2 su bardağı süt
2 çorba kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
İçi için: 2 adet avokado
1 limonun suyu
1/2 demet dereotu
1/2 kutu labne peyniri
Tuz, karabiber
6 dilim füme somon
HAZIRLANIŞI
Krep hamurunu hazırlamak için, un, süt, sıvı yağ ve tuzu karıştırın. Yumurtaları ekleyip karıştırmaya devam edin. Hamuru 15 dakika dinlendirin. Hazırladığınız karışımdan 1 kepçe alıp, 24 cm çapında yağlanmış bir teflon tavaya dökün. Krebin iki tarafını da pişirin. Hamur bitinceye kadar aynı işlemi tekrarlayın.
Avokadoları, kabuklarını soymadan uzunlamasına ortadan ikiye kesin. Çekirdeklerini çıkarın. Çay kaşığı ile oyarak içlerini boşaltın. Avokado parçalarının üzerine limon suyu sıkın.
Avokado, labne peyniri, tuz, karabiber ve derotunu blendırda karıştırın. Kreplerin içine avokadolu karışımdan sürün. Üzerine 1 dilim füme somon koyup rulo şeklinde sarın. Krepleri buzdolabında 1 saat dinlendirin. Dilimleyip, servis yapın.
      
Kategori: Hamur İşleri.
      
Yukarı Git »
      
      
      
      MALZEMELER
Yarım su bardağı dövülmüş ceviz
2 adet elma
2 adet muz
1 paket krem şantî
1 su bardağı süt
1 paket bisküvi
Yarım paket çikolata sosu
Hindistan cevizi
HAZIRLANIŞI
Elmaları ve muzları küçük küçük doğrayın. Krem şantiyle sütü karıştırın. Bisküvileri parçalayın. Cevizi de ekleyerek, karıştırın. İstediğiniz şekildeki bir kabın içine yağlı kağıt serin. Harmanladığınız bu malzemeleri yağlı kağıdın üzerine dökün.
Buzdolabında bir gece bekletin. Donmuş olan pastayı düz bir tabağa ters olarak çevirin. (Çikolata sosunu paketin üzerindeki gibi hazırlayın ve pastanın üzerine dökün). Arzuya göre hindistancevizi ile süsleyerek servis yapın.
      
Kategori: Bisküviler - Kurabiyeler.
      
Yukarı Git »
      
      
      
      MALZEMELER
1/2 kg süt
750 gr kıyma
kırmızı biber 
3 adet yumurta
kabın aldığı kadar un
1 yemek kaşığı sıvı yağ 
1 baş rendelenmiş soğan 
tuz, karabiber
HAZIRLANIŞI
Kıymayı soğanla kavurup, soğutun. Geri kalan malzemeyi karıştırıp, boza kıvamında bir hamur hazırlayın. Teflon tavaya biraz yağ sürün, hazırladığınız hamuru, küçük bir kahve fincanı ile tavaya döküp, bir tarafı kızardıktan sonra alıp, parça parça kızartın. Bu parçaların her birinin içine kavurup soğuttuğunuz kıymadan bir miktar koyup, sigara böreği gibi sarın, yumurtanın beyazı ile yapışırın . Kızarttığınız tarafın içe gelmesine özen gösterin. Tüm hamuru bu şekilde hazırlandıktan sonra buzdolabına kaldırın. Daha sonra üç adet yumurtayı çırpıp hazırlayın, börekleri önce galeta ununa, sonra yumurtaya bulayıp, bol yağda kızartın, sıcak olarak servis yapın.
      
Kategori: Hamur İşleri.
      
Yukarı Git »
      
      
      
      MALZEMELER
4 Adet Kuzu İncik
2 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
1 Çorba Kaşığı Un
1 Çorba Kaşığı Salça
12 Adet Arpacık Soğanı
2 Adet Çarliston Biber
2 Adet Domates
Tuz
Kızartmak için Sıvı Yağ
HAZIRLANIŞI
öncelikle sıvı yağı tavaya alın. Kuzu incikleri sıvı yağda kızartın. Tencereye 2 çorba kaşığı sıvı yağı koyun. Kızdıktan sonra 1 çorba kaşığı unu ekleyin. Unun rengi değişene kadar kavurun. 1 çorba kaşığı salçayı ilave edin. Yeterince suyu ekleyin. Kuzu inciklerini tencereye aktarın. Et yumuşayana dek pişirin.
Başka bir tavaya çok az sıvı yağ koyun. Kabukları soyulmuş arpacık soğanlarını, ikiye kesilmiş mantarları, iri parçalar halinde kesilmiş çarliston biberlerini ve domatesi ilave edin.Mantarları bıraktıkları suyu çekene dek kavurun.
Ayrı bir tencerede kaynayan kuzu inciklerin pişmesine yakın soğanlı ve mantarlı karışımı ekleyin. 1-2 taşım kaynatın. Sıcak olarak servis yapın.
      
Kategori: Av Etleri.
      
Yukarı Git »