[Değiştir]
      MALZEMELER
500 gr. YAĞSIZ  KOYUN  veya  DANA  KIYMASI 
50 gr BALDO  PİRİNÇ 
2 adet YUMURTA 
100 gr KURU  SOĞAN 
1/2 demet MAYDANOZ 
30 gr ZEYTİNYAĞI 
TUZ
KARABİBER
KIZARTMA YAĞI
UN 
HAZIRLANIŞI
Soğan  rendelenerek   tavaya  konan  kıymanın  yarısı  ile  birlikte  orta  derecede   ( 5  dakika )  kavrulur.Fazla  yağı  süzülerek   derince  bir  kaba  alınıp; içine  ince  kıyılmış  yarım demet  maydanoz.,  5 dakika  haşlanıp  suyu  süzülmüş   pirinç, bir yumurtanın  sarısı  konup istenildiği  kadar tuz  ve  biber  eklenerek 10  dakika  kadar  iyice  yoğurulur.( Osmanlı  mutfağında  bazı  yörelerde  içine  kimyon- kekik- ince  çekilmiş  ceviz  ilave  edildiği  yazılmışsa  da  kişisel  zevke  göre  düşünülmelidir ) Hazırlanan  harçtan  yassı  ve  oval  biçimde  hazırlanan  köfteler  önce  una  daha  sonra  da  küçük  ve  derin bir kap  içince  iyice  çırpılan  bir  yumurta  ile  sarısı  ayrılan  diğer  yumurtanın  akına  bir  kaç  kez  bulunıp  kızgın  yağda  altın  rengi  alıncaya  kadar  kızrtılarak  kağıt  havlu  üzerine  çıkarılır. ( Yumurta  akı  ne  kadar  fazla  olursa  köftelerin   saçakları  o  kadar  fazla  olacaktır ) Kağıt  havlu  üzerinde  fazla  yağı  alınan  köfteler  yanında  istenen  bir  garnitür  ile  ( Sebze  sotesi - pilav- patares  püresi  vs)  . ile  sıcak olarak  ısıtılmış  tabaklarda  servis  edilir.
      
Kategori: Köfteler.
      
Yukarı Git »