Armut Bombası


MALZEMELER
6 adet Santa Maria armut
1 su bardağı cekilmiş ceviz
2 tatlı kaşığı bal
2 tatlı kaşığı şeker
1 limon rendesi
1/2 paket çekilmiş pötibör bisküvisi
1 paket vanilyalı hazır puding
2 su bardağı süt
Süs için toz tarçın

HAZIRLANIŞI
Armutların sap kısımlarını düz olarak keserek ayırın ve kenara koyun. Tamamını soyun, alt kısmını ayıklayın, kesilen üst kısmından dolma oyar gibi oyularak hazırlayın. Hazırlanan armutlar ve kesilmiş sapları 2 su bardağı su ile bir tencerede şeker ilave edilerek haşlayın. Fazla haşlamamalıdır, yumuşak hale gelmesi yeterlidir. Bir kenarda soğumaya bırakın. Ayrı bir kapta bisküvi, ceviz, limon rendesi ve bal güzelce karıştırın. Pudingi pişirin, soğumasını bekleyin. Pudingin fazla katı kıvamlı olmaması gerekir. Armutları servis kabına dik olarak oturtun. Ilık durumdaki puding bir çay kaşığı yardımıyla armutların içine 1-2 cm. kalınlığında sıvanır. Önceden hazırlanan cevizli karışımla armutları üste 1-2 cm. kalaya kadar doldurun, doldururken kaşıkla üstüne basıp iyice sıkıştırın. En üste pudingi armutun tamamını kaplayacak şekilde dökün. Son olarak sapı kapak gibi üzerine oturtun. Bütün armutları bu şekilde doldurduktan sonra kalan pudingi armutların tümünü örtecek şekilde dökün. En üste tarçın serpin ve buzdolabında en az 6 saat beklettikten sonra servis yapın.

Kategori: Tatlılar.

Yukarı Git »

Armut Köpüğü


MALZEMELER
3 yumurta
1 limon
1 portakal
3 armut
2 su bardağı süt
yarım su bardağı un
4 çorba kaşığı toz şeker

6 Kişilik

HAZIRLANIŞI
Bir kapta yumurta sarılarını tozşekerle birlikte çırpma aletiyle köpüklü bir hal alıncaya değin çırpın. Buna elenmiş unu katın edin ve karıştırmaya devam ederek soğuk sütü ilave edin. Limon ya da portakalın kabuğunu katın.
Kremayı kısık ateşe koyun ve karıştırarak kaynatın. Birkaç dakika pişirip ateşten alın ve soğumaya bırakın. Arada bir karıştırmayı ihmal etmemeyin.

Kategori: Tatlılar.

Yukarı Git »

Armut Marmelatı


MALZEMELER
1.200 gr armut
600 gr toz şeker
karanfil

HAZIRLANIŞI
Armutları yıkayıp, dört eşit parçaya bölün. Çekirdekleri çıkarıp, çekirdek yataklarını temizledikten sonra tencereye koyun. Tencereye bir miktar su ve birkaç adet karanfil koyduktan sonra tencerenin kapağını kapatıp orta ateşe oturtun. Armutlar sularını salıp tekrar çekmeye başladıklarında tencereyi ateşten alın. Armutları tahta bir kaşık yardımıyla bastırarak ezip, süzgeçten geçirin. Armutlara şekeri katın ve tekrar tencereye alıp orta ateşe oturtun. Tahta bir kaşıkla karıştırarak, marmelat kıvamına buluncaya dek kaynatın. Sonra ateşten alın ve soğumaya bırakın. Ilındığında kuru cam kavanozlara boşaltın, soğuduğunda kavanozların kapaklarını kapatıp, serin bir yerde muhafaza edin.

Kategori: Reçeller - Marmelatlar.

Yukarı Git »

Armut Soslu Mus


MALZEMELER
Armut sosu için:
3 adet orta boy yumuşamış armut

Mus için gerekli olan malzemeler:
250 gr hazır çiğ krema (hazır, kutu içinde satılıyor)
3 adet yumurta
130 gr şeker
125 gr lor peyniri
1 tatlı kaşığı tarçın
1 adet limon kabuğu rendesi

HAZIRLANIŞI
Derin bir karıştırma kabının içinde önce şeker ve yumurtayı, 1-2 dakika kadar mikserin hızlı devriyle çırpalım. Mikser yoksa çatalla biraz daha uzun süre, 2-3 dakika çırpmamız gerekecektir. Sonra üzerine kremayı, lor peynirini ekleyip, yine iyice karıştıralım. En son olarak tarçın ve limon kabuğu rendesini ekleyerek, tüm malzemeler birbiriyle iyice özleşene kadar karıştırmaya devam edelim. Koyu boza kıvamındaki akıcı harcımızı, içine buzdolabı poşeti veya strech film serilmiş ufak kaselere yerleştirelim. Şimdi de bu kaseleri bir gece kadar bekletelim. Böylece mus kendini toparlayıp, kalıbın şeklini alacaktır. Musu servis yapacağımız zaman bir tabağın üzerine ters çevirelim. Üstünde kalan naylonu çıkarıp atalım. Öte yandan sosumuz için armutları soyup, ayıklayalım ve bir robot ya da blenderın içinde iyice, püre oluncaya kadar çekelim. Sonra da musların üzerine birer yemek kaşığı ölçüsüyle paylaştıralım. İsterseniz taze bir nane yaprağını da mus tepeciğinin üstüne yerleştirip öyle servise sunalım.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Armut Tatlısı


MALZEMELER
6 adet armut
3 su bardağı bal
1 kahve fincanı limon suyu
1 çorba kaşığı hindistan cevizi
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tarçın

HAZIRLANIŞI
Armudun kabukları soyulur, ortadan ikiye bölünür. Çekirdekleri çıkarılır ve orta kısımları hafifçe oyulur. Oyuk kısmı yukarıya gelecek şekilde tepsiye dizilir. Diğer tarafta bal bir çay fincanı su ile hafifçe sulandırılır, limon suyu ilave edilir ve armutların çukur kısımlarına doldurulur. Üzerine birer küp tereyağı ilave edilir. Tarçın ve hindistan cevizi gezdirilir. Üzeri bir folyo ile örtülüp, orta hararetli fırında armutlar yumuşayıncaya kadar pişirilir. Piştikten sonra folyo çıkarılır, 10 dakika da üstü açık olarak pişirilir. Soğuduktan sonra üzerine hindistan cevizi, tarçın ilave edilebilir.

Kategori: Tatlılar.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [21/39] Önceki 19 20 21 22 23 Sonraki