[Değiştir]
MALZEMELER
Armut sosu için:
3 adet orta boy yumuşamış armut
Mus için gerekli olan malzemeler:
250 gr hazır çiğ krema (hazır, kutu içinde satılıyor)
3 adet yumurta
130 gr şeker
125 gr lor peyniri
1 tatlı kaşığı tarçın
1 adet limon kabuğu rendesi
HAZIRLANIŞI
Derin bir karıştırma kabının içinde önce şeker ve yumurtayı, 1-2 dakika kadar mikserin hızlı devriyle çırpalım. Mikser yoksa çatalla biraz daha uzun süre, 2-3 dakika çırpmamız gerekecektir. Sonra üzerine kremayı, lor peynirini ekleyip, yine iyice karıştıralım. En son olarak tarçın ve limon kabuğu rendesini ekleyerek, tüm malzemeler birbiriyle iyice özleşene kadar karıştırmaya devam edelim. Koyu boza kıvamındaki akıcı harcımızı, içine buzdolabı poşeti veya strech film serilmiş ufak kaselere yerleştirelim. Şimdi de bu kaseleri bir gece kadar bekletelim. Böylece mus kendini toparlayıp, kalıbın şeklini alacaktır. Musu servis yapacağımız zaman bir tabağın üzerine ters çevirelim. Üstünde kalan naylonu çıkarıp atalım. Öte yandan sosumuz için armutları soyup, ayıklayalım ve bir robot ya da blenderın içinde iyice, püre oluncaya kadar çekelim. Sonra da musların üzerine birer yemek kaşığı ölçüsüyle paylaştıralım. İsterseniz taze bir nane yaprağını da mus tepeciğinin üstüne yerleştirip öyle servise sunalım.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »