MALZEMELER
20 adet tuzlu kraker
20 adet rulo biçiminde ançuez
100 gr krem peynir
2 çay kaşığı oda ısısında bira
HAZIRLANIŞI
Krem peyniri çatalla ezin ve birayı yavaş yavaş ilave edin. Tuzlu krakerleri üstüne sürün. Üzerlerine ançuezleri koyun.
Kategori: Sandviç - Kanepeler.
Yukarı Git »
MALZEMELER
Beyaz tost ekmeği
Mayonez
Krem peynir
Ançüez
Balık ezmesi
Salatalık turşusu
HAZIRLANIŞI
Kalıp yardımıyla, tost ekmeklerini yuvarlaklaştırın.
Peynir ile mayonezi karıştırıp, ekmeklerin üzerine sürün. Üç adet ançuezi yerleştirin. Etrafını krem şeklindeki balık ezmesiyle kaplayın.
Salatalık turşusuyla süsleyin.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
Hamuru İçin;
2 su bardağı un
Yarım çay kaşığı tuz
15 gr. toz maya
1 bardak yarı yarıya süt ve su karışımı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Üstü İçin;
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 büyük kuru soğan (çok ince kıyılmış)
1 diş sarmısak (dövülmüş)
4 adet orta boy domates (çok ince, tavla zarı doğranmış)
1 tatlı kaşığı kuru reyhan
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
175 gr. kaşar peyniri
1 küçük kutu ançüez filetosu
12 adet siyah zeytin
HAZIRLANIŞI
İlk önce pizzamızın hamurunu hazırlıyoruz. Bunun için geniş bir tencereyi önümüze alalım, tuzu ve unu içine eleyelim. Bir miktar sütle mayayı bulamaç kıvamına gelene dek karıştıralım. Geri kalan süt-su karışımını, maya bulamacını ve zeytinyağını una katalım. Yumuşak bir karışım elde edinceye kadar karıştıralım. Hazırladığımız hamuru, üzerine un serpttiğimiz tezgaha alalım ve 5 dakika süreyle iyice yoğuralım. Hamuru bir kenara koyalım ve iki misli kabarıncaya kadar, ılık bir yerde bekletelim.
Sıra geldi pizzamızın üstünü hazırlamaya. Öncelikle yağı bir tavada ısıtıyoruz ve soğanla sarmısağı yumuşayıncaya kadar kavuruyoruz. Domatesi, reyhanı, tuzu ve biberi tavaya ilave ediyoruz. Domatesler yumuşayıncaya kadar karıştırarak pişirelim ve soğumaya bırakalım.
Kabaran hamurumuzu 25-30 santim çapındaki bir fırın tepsisine döşeyelim. Hazırladığımız domates karışımını da hamurumuzun üstüne güzelce yayalım. Kaşar peynirini ince ince kıyıp, domateslerin üzerine sıralayalım. Ançüez filetosunu baklava şeklinde peynirlerin üzerine dizip, son olarak da zeytinlerle süsleyelim.
Pizzamızı 20 dakika süreyle ılık bir yerde bırakalım. Sonra üstüne 2 yemek kaşığı kadar zeytinyağı gezdirelim ve önceden 175 derece ısıtılmış fırında 35 dakika kadar pişirelim. Pizzayı ılık olarak servis yapın. Afiyet olsun.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
2 su bardağı Amerikan Pirinci
Konserve edilmiş 3 adet ançuez
1 adet kuru soğan
4 adet haşlanmış ve doğranmış lahana yaprağı
1 kaşık sulandırılmış hardal
1 çorba kaşığı soya yağı
Sirke, pul biber ve tuz
HAZIRLANIŞI
Pirinci diriliği kaybolmayacak şekilde haşlayın. Haşladıktan sonra bol suyla yıkayıp süzün. Önceden fırında pişirmiş olduğunuz soğanı kat kat parçalara ayırın. Bir kabın içinde soğan, pirinç, doğranmış lahana yaprağı, soya yağı, sirke ve tuzunu karıştırıp iyice harmanlayın. Bu karışımı içlerini oymuş olduğunuz ançuezlerin orta kısmına alıp üzerini pul biber ile süsleyerek servis yapabilirsiniz.
Kategori: Salatalar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
2 çorba kaşığı haşlanmış pirinç
1 çorba kaşığı margarin
2 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı salça
1 tutam maydanoz
tuz
karabiber
HAZIRLANIŞI
Tencereye margarini koyup eritin. Unu ilave ederek bir süre kavurun, salçayı ekleyerek karıştırmaya devam edin. 5 bardak su katıp kaynatın. Kaynayan suyun içine haşlanmış pirinci, tuzu, karabiberi ve kıyılmış maydanozu ilave ederek karıştırın.
Kategori: Çorbalar.
Yukarı Git »