[Değiştir]
MALZEMELER
Hamuru İçin;
2 su bardağı un
Yarım çay kaşığı tuz
15 gr. toz maya
1 bardak yarı yarıya süt ve su karışımı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Üstü İçin;
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 büyük kuru soğan (çok ince kıyılmış)
1 diş sarmısak (dövülmüş)
4 adet orta boy domates (çok ince, tavla zarı doğranmış)
1 tatlı kaşığı kuru reyhan
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
175 gr. kaşar peyniri
1 küçük kutu ançüez filetosu
12 adet siyah zeytin
HAZIRLANIŞI
İlk önce pizzamızın hamurunu hazırlıyoruz. Bunun için geniş bir tencereyi önümüze alalım, tuzu ve unu içine eleyelim. Bir miktar sütle mayayı bulamaç kıvamına gelene dek karıştıralım. Geri kalan süt-su karışımını, maya bulamacını ve zeytinyağını una katalım. Yumuşak bir karışım elde edinceye kadar karıştıralım. Hazırladığımız hamuru, üzerine un serpttiğimiz tezgaha alalım ve 5 dakika süreyle iyice yoğuralım. Hamuru bir kenara koyalım ve iki misli kabarıncaya kadar, ılık bir yerde bekletelim.
Sıra geldi pizzamızın üstünü hazırlamaya. Öncelikle yağı bir tavada ısıtıyoruz ve soğanla sarmısağı yumuşayıncaya kadar kavuruyoruz. Domatesi, reyhanı, tuzu ve biberi tavaya ilave ediyoruz. Domatesler yumuşayıncaya kadar karıştırarak pişirelim ve soğumaya bırakalım.
Kabaran hamurumuzu 25-30 santim çapındaki bir fırın tepsisine döşeyelim. Hazırladığımız domates karışımını da hamurumuzun üstüne güzelce yayalım. Kaşar peynirini ince ince kıyıp, domateslerin üzerine sıralayalım. Ançüez filetosunu baklava şeklinde peynirlerin üzerine dizip, son olarak da zeytinlerle süsleyelim.
Pizzamızı 20 dakika süreyle ılık bir yerde bırakalım. Sonra üstüne 2 yemek kaşığı kadar zeytinyağı gezdirelim ve önceden 175 derece ısıtılmış fırında 35 dakika kadar pişirelim. Pizzayı ılık olarak servis yapın. Afiyet olsun.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »