Ananaslı, Salepli Muhallebi


MALZEMELER
6 dilim ananas
1 bardak ananas suyu
3 bardak süt
8 yemek kaşığı tozşeker
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı mısır unu
1 adet yumurta

HAZIRLANIŞI
Yumurta sarısını, mısır unuyla çırpın. Şeker, vanilya, ananas suyu ve sütü ilave edip karıştırarak muhallebiyi pişirin. Kaselere eşit miktarda boşaltın. Üstüne 1 dilim ananas koyup kıyılmış bademle süsleyin.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Ananaslı Sufle (6 Kişilik)


MALZEMELER
6 Çorba Kaşığı Ananas Suyu
2 Çorba Kaşığı Tereyağı
1 Kahve Fincanı Tozşeker
2 Yumurta
2 Çorba Kaşığı Un
1 Tatlı Kaşığı Kabartma Tozu
2 Çay Bardağı Light Süt
1 Çorba Kaşığı Pudra Şekeri
1/2 Portakal Kabuğu Rendesi
Tuz


HAZIRLANIŞI
Fırını 180 dereceye ayarlayın. Yarım su bardağı kapasiteli sufle kaplarını tereyağı ile yağlayın. Kalan yağı şeker ve yumurta sarısı ile köpükleşinceye dek çırpın. Portakal kabuğu rendesi, kabartma tozu ve elenmiş unu azar azar ilave edin.
Ananas suyu ve sütü mikserle karıştırın. Yumurtalı harcı azar azar ilave edin. 1 tutam tuzla çırpılmış yumurta aklarını ekleyip çırpmaya devam edin.
Karışımı sufle kaplarına dökün. Fırına verip 30-35 dak. pişirin. Üzerine pudra şekeri serpip servis yapın.

Kategori: Kekler - Pastalar.

Yukarı Git »

Ananaslı Tart


MALZEMELER
125 gr. margarin
2 bardak un
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 kutu dilimlenmiş ananas konservesi

Krema İçin;
1 bardak ananas suyu
6 yemek kaşığı hazır çiğ krema (marketlerde satılır)
1 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı mısır nişastası
1 adet yumurtanın sarısı
1 paket vanilya

Jöle İçin;
1 paket tart jölesi
2,5 bardak su
2 yemek kaşığı şeker

HAZIRLANIŞI
Ananas suyu, krema, şeker ve mısır nişastasını çırpın. Yumurta sarısıyla birlikte muhallebi kıvamında pişirin. Altını kapattıktan sonra vanilyayı ekleyin. Kenarda soğutun.
Şekerle suyu eritip, jöleyle bir taşım kaynatın. Soğuyana kadar karıştırın.
Margarinle unu yoğurun. Yumurta, yoğurt ve kabartma tozunu atın. Yumuşak bir hamur elde edin. Yağlanmış tart kalıbına yerleştirin. Fırında pişirin. Ters çevirerek servis tabağına alın. Kremasını üzerine dökün. Soğumasını bekleyin. Ananas dilimlerini şekilli biçimde yerleştirin. Üzerine hazırladığınız soğumuş jöleden kaşıkla yavaş yavaş dökün.
Dolapta beklettikten sonra servis yapın.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Ananaslı Tatil Keyfi


MALZEMELER
8 dilim konserve ananas
1 su bardağı vişne
Yarım su bardağı ananas suyu
3 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 paket krem şanti
1 paket kuru labne peyniri
1 su bardağı toz şeker

HAZIRLANIŞI
1 su bardağı süt ve krem şantiyi çırpıp buzdolabında bekletin.
Mikserde 3 yumurta ve 1 bardak toz şekeri 10 dakika çırpın. 1 paket labne peyniri ve yarım bardak ananas suyunu ekleyip çırpmaya devam edin.
Krem şanti ve ananaslı karışımı iyice çırpın. Kalıba streç film serip ananas dilimlerini kalıbı kaplayacak şekilde dizin. Ortalarına çekirdeği çıkarılmış vişneleri koyup hazırladığınız karışımın yarısını dökün. Bir sıra daha vişne koyup kalan karışımı dökün. Buzlukta 1 gece bekletin. Servis yapmadan 10 dakika önce çıkarın.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Ananaslı Tatlı


MALZEMELER
MALZEMESİ :

bir paket yulaflı bisküvi
bir paket krem şanti
bir bardak süt
bir çorba kaşığı mısır unu
bir büyük kutu ananas konservesi
bir kutu krem peynir
biraz tereyağı

HAZIRLANIŞI
Bisküvileri dövüp, kırın. Biraz tereyağı ile kanştırıp, servis tabağına koyup, buzlukta donmaya bırakın. Krem şantiyi bir su bardağı sütle çırpın. İçine krem peynirin yarısını katıp, karıştırın. Bu kanşım biraz ananas suyu ile sulandınlir. Diğer tarafta kalan ananas suyu, bir çorba kaşığı mısır unu ile pelte gibi pişirilir. Bisküviden yapılmış tartın üzerine krem şantili kanşım dökülür, sonra aııanaslar dizilir ve en üste ananas suyu ile yapılan pelte dökülerek buzdolabına kaldınlır. Ananas yerine vişne ile de yapılabilir.

Kategori: Tatlılar.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [16/39] Önceki 14 15 16 17 18 Sonraki