Ananaslı Tart

[Değiştir]

MALZEMELER
125 gr. margarin
2 bardak un
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 kutu dilimlenmiş ananas konservesi

Krema İçin;
1 bardak ananas suyu
6 yemek kaşığı hazır çiğ krema (marketlerde satılır)
1 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı mısır nişastası
1 adet yumurtanın sarısı
1 paket vanilya

Jöle İçin;
1 paket tart jölesi
2,5 bardak su
2 yemek kaşığı şeker

HAZIRLANIŞI
Ananas suyu, krema, şeker ve mısır nişastasını çırpın. Yumurta sarısıyla birlikte muhallebi kıvamında pişirin. Altını kapattıktan sonra vanilyayı ekleyin. Kenarda soğutun.
Şekerle suyu eritip, jöleyle bir taşım kaynatın. Soğuyana kadar karıştırın.
Margarinle unu yoğurun. Yumurta, yoğurt ve kabartma tozunu atın. Yumuşak bir hamur elde edin. Yağlanmış tart kalıbına yerleştirin. Fırında pişirin. Ters çevirerek servis tabağına alın. Kremasını üzerine dökün. Soğumasını bekleyin. Ananas dilimlerini şekilli biçimde yerleştirin. Üzerine hazırladığınız soğumuş jöleden kaşıkla yavaş yavaş dökün.
Dolapta beklettikten sonra servis yapın.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »