[Değiştir]
MALZEMELER
500 gr. koyun ve dana karışık kıyma (orta yağlı)
1 su bardağı sıcak su
2 orta boy kuru soğan
2 orta boy domates
2 orta boy dolmalık veya çarliston biber
100-125 gr. tereyağı
8 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı toz karabiber
HAZIRLANIŞI
Domateslerin kabuğunu soyduktan sonra ufak ufak doğrayın. Biberlerin saplarını kesin, ufak ufak doğrayın. Soğanların kabuğunu soyup, incecik doğrayın. Tereyağını tavada erittikten sonra kıymayı ilave edin, orta ateşte kıyma suyunu verip çekinceye kadar tahta kaşıkla karıştırarak kavurun. Sıcak suyu ilave edip, hafif çektirin. Soğanı ve tuzu kıymaya karıştırıp sahanın kapağını kapatın. Arada bir çevirerek ağır ateşte soğan sulanıp, ölünceye kadar pişirin. Sonra doğranmış domates ve biberleri, toz karabiberi de ilave edip, karıştırın. Kapağı tekrar kapatın ve ağır ateşte, sebzeler de suyunu bırakıp, yumuşayıncaya kadar pişirip ateşten alın.
Sonra da tek kişilik ufak güveçlerin içine eşit miktarda pay edin. Her güvecin ortasına bir yumurta kırın. Önceden 150 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 15-20 dakika, yumurtanın akı sertleşinceye kadar pişirin. Fırından alıp, isterseniz üzerlerine de toz kırmızı biber serperek sıcak sıcak sofraya getirin.
Ufak güveçleriniz yoksa, fırına dayanıklı bir kaba, pişirdiğiniz kıyma karışımının tümünü yayın. Bir kaşığın tersiyle kıymanın içinde 8 yumurta için yer açıp yumurtaları bu boşluklara kırdıktan sonra fırında pişirin, çıkınca sıcak olarak servis yapın.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »