Garibaldi Köftesi

[Değiştir]

MALZEMELER
2 su bardağı lor peyniri
2 adet yumurta
2 dilim bayat ekmek (kabukları çıkarılmış, elde iyice ufalanmış olacak)
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Kızartmak için:
1 çay bardağı sıvıyağı
1 su bardağı galeta unu

Üzerine süslemek için:
Yarım demet çok ince kıyılmış maydanoz

HAZIRLANIŞI
Önce derin bir karıştırma kabının içinde lor peyniri, yumurta, ekmek, tuz ve karabiberi karıştırarak iyice yoğuralım.
Sonra da bilye büyüklüğünde yani 1 cm çapında yuvarlak misket köfteler hazırlayalım.
Bir tavaya koyulan sıvıyağı kızınca, galeta ununa iyice bulanmış peynir köfteleri, altın sarısı renk alıncaya kadar kızartalım.
Delikli kepçeyle yağdan süzdürerek alınan köfteleri bir servis tabağına dizelim.
Öte yandan sos için ufak bir tavaya zeytinyağı koyup, sarmısakları 1 dakika kadar kavuralım. Domates püresi, nane ve tuz ekleyerek lezzetlendirdiğimiz sosu 3-4 dakika kaynatalım ve sıcak olarak köftelerin üzerine gezdirelim. En sonunda kıyılmış maydanozla süsleyerek servise sunalım.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »