[Değiştir]
MALZEMELER
6 adet yumurta
250 gram margarin
5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 bardak kuş üzümü
2 yemek kaşığı kakao
HAZIRLANIŞI
Yumurtayı şekerle 5 dakika çırpın. Yağı eritip karıştırın. Un, kabartma tozu, kuş üzümü, kakao ve vanilyayı ekleyip yağlanmış kek kalıbına dökün. 170 derecelik fırında 35 dakika pişirin.
Hazırladığınız sos soğuduktan sonra keki enlemesine ortadan kesin. Muhallebi kıvamındaki sosu ilk katın arasına sürün. İkinci katı üstüne koyun. Hindistan ceviziyle süsleyin.
SOSUN TARİFİ3 bardak sütü, yumurta, un ve mısır nişastası ile çırpın. Karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırma işlemini sürdürün. Pişirip altını kapatın. İçine bir kaşık tereyağ ile frambuaz reçelinin suyunu süzüp atın. Hindistan cevizini de muhallebeye karıştırıp mikserle 3 dakika çırpın.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »