Fasulye Ezmesi

[Değiştir]

MALZEMELER
2 su bardağı kuru fasulye
4 diş sarmısak
1 tatlı kaşığı tuz

Üstü için:
1 su bardağı yoğurt
4 diş sarmısak
6 yemek kaşığı zeytinyağ
1 tatlı kaşığı pul biber
2 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz

HAZIRLANIŞI
Akşamdan ılık suda beklettiğiniz kuru fasulyenin üstünü kapatacak kadar su koyup haşlayın. Süzün, bekletin. Fasulyenin zarlarını soyup suyuyla birlikte blenderda püre haline gelene kadar ezin ve servis tabağına yayın. Dövülmüş sarmısağı yoğurtla karıştırıp, pürenin üstüne dökün. Zeytinyağında kızdırdığınız pul biberi de döktükten sonra kıyılmış maydanozla süsleyip servis yapın.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »