[Değiştir]
MALZEMELER
2 su bardağı şeker fasulyesi (Kelkit?te yetişen bir tür tombul, etli kuru fasülye çeşidi)
2 adet iri kuru soğan
2 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı tereyağı
500 gr. kemikli ya da kemiksiz kuzu parça et (ya da aynı oranda kurutulmuş kuru kemik)
1 tatlı kaşığı kuz
6-7 su bardığı su
HAZIRLANIŞI
Önce kuru fasülyeyi bir gece önceden bol soğuk suda ıslanmaya bırakın. Ertesi gün yıkayıp ve süzüp bir kenarda bekletin.
Bir tencereye tereyağını bırakıp, etlerle karıştırarak 10-12 dakika kavrun.
Yemeklik doğranan soğanlarıda, etlerin üzerine ekleyerek sık sık karıştırmak suretiyle, et suyunu çekene kadar kavrun.
Salça ilave edip, suyunu ekleyin.
Yemeğin suyu kaynamaya başlayınca bekleyen kuru fasulyeleri içine aktarıp, tuzu da ekleyip, pişmeye bırakın.
Fasulyeler iyice yumuşayıp, helmelenmeye başladığında tencerenin altını kapatıp, sıcak olarak servis yapın.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »