[Değiştir]
MALZEMELER
Yarım kg. kıyma
2 dilim bayat ekmek
2 yemek kaşığı sıvıyağ (Ayrıca kızartma için sıvıyağ)
1 adet yumurta
HAZIRLANIŞI
Önce bayat ekmek dilimlerinin kabuklarını çıkarak ıslatalım, sıkalım. Kıyma, sıvıyağ, yumurta ve tuz koyarak bir köfte hamuru yoğuralım. Yuvarlak köfteler olarak biçimlendirelim ve kızgın yağda, orta ateşte, önlü arkalı kızartalım.
Tavaya kızarmış köftelerimizi alarak, hazırladığımız sosa bulayalım ve sıcak olarak servis yapalım.
SOSUN TARİFİDerin bir tavada (köftelerin de sığacağı kadar) su, limon suyu ve tuzu kaynatalım. Ayrı bir kasede unu biraz suyla ezelim ve kaynayan sosa yavaş yavaş katalım. Sosumuz muhallebi kıvamına gelince, ateşten alalım. Yine ayrı bir kasede iyice çırptığımız bir yumurtayı, sostan katıp ılıştırarak, ekleyip karıştırarak sosumuzu tamamlayalım.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »