[Değiştir]
      MALZEMELER
100 gr taze lor  (veya labne) peyniri 
yarım paket tereyağı (yada margarin)
100 gr toz şeker 
50 gr bisküvi 
50 gr acıbadem 
50 gr kedidili
2 yumurta
100 gr bitter çikolata 
beyaz şarap
100 gr karışık meyve şekerlemesi
4 Kişilik
HAZIRLANIŞI
Acıbadem ile bisküvileri ufalayın, çikolatayı irice doğrayın. Hepsini bir kaba koyun ve bir çay bardağı beyaz şarabı üzerlerine dökün. Yağ ile tozşekeri mikserde  yumuşak bir krema  kıvamına gelinceye kadar karıştırın. Yumurta sarılarını bir defada katın. Sonra da taze lor (veya labne) peynirini  ilave edin. Birkaç dakika kadar daha karıştırmaya devam edin. Yumurtaların akını kar haline gelinceye  kadar çırpın, bunu hazırlanmış kremaya katın.
Kremaya, ufalanmış bisküvileri çikolatayı ve şekerlemeyi ilave edin. Bir kek kalıbının içini filmle döşeyin. Dibini ve eyanlarını, biraz su kattığınız beyaz şarapla ıslanmış kedidilleriyle kaplayın.
Karışımı kalıba dökün. İki saat kadar buzdolabınde bekletip servis yapmadan 25 dakika önce tatlıyı buzluğa koyun. Bir servis tabağına tersyüz edip arzunuza  göre süsleyin.
      
Kategori: Kekler - Pastalar.
      
Yukarı Git »