[Değiştir]
MALZEMELER
6 adet yumurta
4,5 kahve fincanı toz şeker
4,5 kahve fincanı hamursuz unu
1 adet portakal
2 yemek kaşığı sıvıyağı
1 su bardağı çekilmiş ceviz içi
HAZIRLANIŞI
8 gün süren PESAH, Musevilerin bir özgürlük kutlama bayramıdır. İsrailoğullarının Mısır firavunun askerlerinden kaçtığı ve Kızıldeniz?in açılarak onlara yol açtığı 15 Nisan gününü başlangıç olarak alır. Mısır?dan çok acele çıktıkları için ekmeği mayalamaya fırsat bulunamamış mayasız ekmek (hamursuz matsa) yapılabilmiştir. Bu sekiz gün Musevilerin evine mayalı yiyecekler girmez.
Pesah bayramında yapılan bu cevizli kek için, önce bir karıştırma kabında yumurtaları toz şekerle köpürene dek çırpalım. Azar azar un ekleyelim. Bir portakalın hem kabuğunu rendeleyelim, hem de suyunu sıkalım. Her ikisini de hamura ekleyelim, çırpamaya devam edelim. Son olarak ceviz içini de katıp 1-2 dakika çırpıp, yağladığımız kalıba dökelim. Önceden ısıttığımız 160 derecelik fırında yarım saat pişirelim.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »